Ο Μπλίνκεν εξηγεί γιατί ο Πούτιν έβαλε τον Λουκασένκο να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν

Ο Μπλίνκεν εξηγεί γιατί ο Πούτιν έβαλε τον Λουκασένκο να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν μίλησε για την κατάσταση στη Ρωσία στο αμερικανικό CBS. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αντίδραση ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου στην εξέγερση των μισθοφόρων της Wagner που εκτυλίχθηκε και καταπνίχθηκε μέσα σε 24ωρο.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο Meet the Press με τον παρουσιαστή Chuck Todd.

O Μπλίνκεν για Ρωσία, Πούτιν, Wagner, Πριγκόζιν

Τι πρέπει να πιστέψουμε, με αυτά που μόλις είδαμε τις τελευταίες 48 ώρες στη Ρωσία;

«Είδαμε περισσότερες ρωγμές να εμφανίζονται στη ρωσική πρόσοψη. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πού ακριβώς πηγαίνουν, αλλά σίγουρα, έχουμε ένα σωρό νέα ζητήματα τα οποία ο Πούτιν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Πιστεύετε ότι [η ομάδα Βάγκνερ] διαλύεται;

«Θα δούμε αν αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις του Βάγκνερ αποσύρονται από την Ουκρανία.

Το γεγονός και μόνο ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δυνάμεις της Wagner αποσύρθηκαν από την Ουκρανία και πήγαν στη Ρωσία και προς τη Μόσχα, από μόνο του είναι, είναι εξαιρετικό…. αυτό είναι απλώς το τελευταίο κεφάλαιο σε ένα βιβλίο αποτυχίας που έχει γράψει ο Πούτιν για τον εαυτό του και για τη Ρωσία».

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας προφανώς μεσολάβησε [για τη συμφωνία]. Μήπως υποτιμάμε τη Λευκορωσία εδώ;

«Μπορεί ο Πούτιν να μην ήθελε να εξευτελιστεί στο επίπεδο της απευθείας διαπραγμάτευσης με τον Πριγκόζιν. Έτσι ήταν χρήσιμο να βάλει κάποιον όπως ο Λουκασένκο [ο ηγέτης της Λευκορωσίας] να κάνει τη δουλειά αυτή για λογαριασμό του. Αλλά και πάλι, αυτό είναι εικασία. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ