Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε λάθη» – Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν για τον θάνατο του ιδρυτή της Wagner

Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε λάθη» – Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν για τον θάνατο του ιδρυτή της Wagner

O Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, όπως μεταδίδει το BBC. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και περιέγραψε τον ιδρυτή της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ως ταλαντούχο επιχειρηματία.


Σε μια τηλεοπτική του ομιλία, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη αλλά ότι αυτό θα πάρει χρόνο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης το πρωί της Πέμπτης, λέγοντας ότι «απ' όσο γνωρίζω, ο Πριγκόζιν μόλις χθες (Τετάρτη) επέστρεψε από την Αφρική. Συνάντησε ορισμένα επίσημα πρόσωπα εκεί».

«Όσον αφορά το αεροπορικό δυστύχημα, πρώτα απ' όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων. Είναι μια τραγωδία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντένις Πουσίλιν.

«Γνώριζα τον Πριγκόζιν για πολύ καιρό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είχε έναν δύσκολο δρόμο και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του. Αλλά ήταν ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας. Είχε αποτελέσματα – για τον εαυτό του και για τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δείτε βίντεο:

Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της Wagner πιστεύεται ότι ήταν στη Δυτική Αφρική, όπου δυτικοί αναλυτές είχαν εκφράσει φόβους ότι η ομάδα επιδίωκε να διευρύνει τη δράση της σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Νίγηρα, όπου μόλις έγινε πραξικόπημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ