Μέγαρο Μαξίμου: Τι συζητήθηκε για την άνοδο των τιμών χονδρικής του ρεύματος - Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Μέγαρο Μαξίμου: Τι συζητήθηκε για την άνοδο των τιμών χονδρικής του ρεύματος - Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Τα δεδομένα της ανόδου των τιμών χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος του Ιουλίου και του Αυγούστου παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει σχετική παρέμβαση, και μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος έγινε λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Αυξήσεις στις τιμές ρεύματος: Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι η επαναφορά ενός μέτρου που εισήχθη πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2022, πέντε μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και στο απόγειο της ενεργειακής κρίσης: ένας εθνικός μηχανισμός ανάκτησης των συγκυριακών -όπως τόνιζε τότε η κυβέρνηση- εσόδων των εταιρειών ενέργειας.

Όταν η έκτακτη αυτή συνθήκη έληξε, το μέτρο αποσύρθηκε, ωστόσο οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν μια πυροδότηση των τιμών ενέργειας και αυτό το μέτρο συζητείται ξανά, όπως και μια ενδεχόμενη έκτακτη εισφορά, όπως αυτή που επιβλήθηκε πρόσφατα στα διυλιστήρια.

«Το φαινόμενο των τιμών που έχουμε είναι μία πραγματική συγκυρία, που δεν έχει σχέση με τα γεγονότα στην Ελλάδα», επεσήμανε προχθές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία και πίνακες όλο το τελευταίο διάστημα και έχει μελετήσει τις διακυμάνσεις στη χονδρική του ρεύματος, βλέποντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στο διάστημα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, οπότε η τιμή της μεγαβατώρας φτάνει εσχάτως και τα 210 ευρώ, ενώ την υπόλοιπη ημέρα –οπότε τα φωτοβολταϊκά δουλεύουν στο μάξιμουμ– η τιμή πέφτει ακόμα και στα 88 ευρώ.

Έχει δει επίσης τους συγκριτικούς πίνακες που δείχνουν ότι από το 2015 μέχρι το 2023 η χώρα μας ήταν σταθερά στις τρεις πιο ακριβές στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ φέτος στο πρώτο εξάμηνο έχει πέσει στην έβδομη θέση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ