Άγνωστα προς το παρόν τα κίνητρα του 20χρονου - Οι ετοιμασίες του δράστη που δεν πήρε κανείς χαμπάρι
Featured

Άγνωστα προς το παρόν τα κίνητρα του 20χρονου - Οι ετοιμασίες του δράστη που δεν πήρε κανείς χαμπάρι

Τις τελευταίες κινήσεις του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς τα δύο 24ωρα που προηγήθηκαν της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ανασυνθέτει ρεπορτάζ του CNN.

Ο 20χρονος δράστης πήγε την Παρασκευή σε ένα σκοπευτήριο, του οποίου ήταν μέλος και εξασκήθηκε στη σκοποβολή, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο αμερικανικό δίκτυο. Η λέσχη αυτή σκοποβολής, το Clairton Sportsmen’s Club, με τα περίπου 2.000 μέλη, διαθέτει πεδίο βολής μήκους περίπου 180 μ. - δηλαδή μεγαλύτερο από την απόσταση των περίπου 120 μ. από την οποία αποπειράθηκε ο Κρουκς να δολοφονήσει τον Τραμπ.

Απέχει περίπου 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι του δράστη, ο οποίος σύχναζε με τον πατέρα του στο σκοπευτήριο.

«Η Λέσχη αποδοκιμάζει πλήρως την παράλογη πράξης βίας που διαπράχθηκε», δήλωσε ο δικηγόρος της, Ρομπ Μπούτεϊ, επιβεβαιώνοντας ότι ο νεαρός ήταν μέλος του σκοπευτηρίου.

Ο δράστης αγόρασε 50 σφαίρες πριν ανοίξει πυρ κατά του Τραμπ

Το επόμενο πρωί ο Κρουκς πήγε σε υποκατάστημα της αλυσίδας οικιακών προϊόντων Home Depot, όπου αγόρασε μια σκάλα ύψους ενάμισι μέτρου και στη συνέχεια επισκέφθηκε το κατάστημα όπλων Allegheny Arms and Guns Works στο Μπέθελ Παρκ, όπου αγόρασε 50 σφαίρες. «Είμαστε ευγνώμονες που δεν δολοφονήθηκε ο πρόεδρος Τραμπ και οι καρδιές και οι προσευχές μας στρέφονται σε όλα τα θύματα αυτού του φρικτού περιστατικού», δήλωσε ο Μπρους Πιντλ, ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων.

Μετά ο 20χρονος ταξίδεψε με το αυτοκίνητό του, ένα Huyndai Sonata, μια ώρα με προορισμό τον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στην Πενσιλβάνια και πάρκαρε το όχημά του, στο πορτ-μπαγκάζ του οποίου βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός συνδεδεμένος με τον πομπό που βρέθηκε πάνω του, κάτι που οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να σχεδίαζε να πυροδοτήσει έκρηξη εξ αποστάσεως ίσως ως αντιπερισπασμό στη διάρκεια των πυροβολισμών κατά του Τραμπ. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν πώς συναρμολόγησε τον μηχανισμό αυτόν ο Κρουκς, καθώς η έρευνα στο ιστορικό αναζήτησης του υπολογιστή του δεν αποκάλυψε σχετικές ενδείξεις.

Εν συνεχεία ο Κρουκς χρησιμοποίησε τη σκάλα, που είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα και ανέβηκε στην οροφή του κτιρίου, απ’ όπου άνοιξε πυρ κατά του Τραμπ.

Άγνωστα προς το παρόν τα κίνητρα του 20χρονου

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας και του FBI συνεχίζουν να αναζητούν το κίνητρο του δράστη, αλλά τις προσπάθειές τους δυσχεραίνει η έλλειψη στοιχείων που θα τους βοηθούσε να συνθέσουν τι είχε στο μυαλό του όταν αποφάσισε να πατήσει τη σκανδάλη κατά του Τραμπ.

Αν και έκαναν φύλλο και φτερό το κινητό του Κρουκς, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το δωμάτιό του, δεν κατάφεραν να βρουν ενδείξεις πολιτικής ή ιδεολογικής πρόθεσης, ούτε τους διαφώτισαν οι καταθέσεις συγγενών και φίλων του δράστη.

Αντίθετα, τα στοιχεία που βρήκαν παραπέμπουν σε τυπικές δραστηριότητες στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον του Κρουκς για την κωδικοποίηση υπολογιστών και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως ανέφεραν οι πηγές του CNN.

Το τυφέκιο AR με το οποίο πυροβόλησε ο 20χρονος τον Τραμπ, το είχε αγοράσει νομίμως ο πατέρας του, μαζί με άλλα πάνω από 20 όπλα που είχε στην κατοχή του και φύλαγε στο σπίτι του.

Οι γονείς του δράστη, που συνεργάζονται με τις Αρχές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, είπαν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου ότι ο γιος τους δεν φαινόταν να έχει φίλους ούτε πολιτικές προτιμήσεις. Δεν φάνηκε, πάντως, να γνωρίζουν πολλά για όσα συνέβαιναν στη ζωή του Κρουκς το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν πηγές των Αρχών στο CNN.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ