Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει την αστυνομία για τον δράστη

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει την αστυνομία για τον δράστη

Λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, η μαρτυρία ενός άντρα, που ήταν παρών έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας για έναν ένοπλο σε κοντινή ταράτσα λίγα λεπτά πριν πέσουν οι πυροβολισμοί.

Αυτός είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ: 20χρονος από την Πενσυλβάνια [βίντεο]

Ο μάρτυρας, ο οποίος κατονομάζεται μόνο ως Greg, δήλωσε στο BBC ότι είδε τον επίδοξο δολοφόνο να ανεβαίνει στην οροφή ενός κτιρίου έξω από την εκδήλωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και ότι έμεινε εμβρόντητος από την έλλειψη δράσης των πρακτόρων. Όπως είπε: «Σκέφτομαι, γιατί μιλάει ακόμα ο Τραμπ, γιατί δεν τον κατέβασαν από τη σκηνή; Το επόμενο πράγμα που ξέρεις είναι ότι ακούγονται πέντε πυροβολισμοί».

Αφού ο ένοπλος άνοιξε πυρ είδε τους πράκτορες να του «τινάζουν τα μυαλά στον αέρα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, ενώ οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του υπόπτου στην ταράτσα.

Ο μάρτυρας, που είναι υποστηρικτής του Τραμπ, είπε στο BBC πώς είδε τον δράστη να ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο, ενώ και άλλοι συμμετέχοντες στη διαδήλωση τον είδαν επίσης στην οροφή για τρία ή τέσσερα λεπτά, χωρίς να γίνει καμία ενέργεια από τους πράκτορες, είπε.

«Παρατηρήσαμε έναν τύπο να σέρνεται στην οροφή του κτιρίου λίγα μέτρα μακριά από εμάς. Έτσι στεκόμαστε εκεί και σημαδεύουμε τον τύπο που σερνόταν στην οροφή, είχε ένα τουφέκι, μπορούσαμε να δούμε καθαρά ότι είχε ένα τουφέκι. Εμείς τον σημαδεύουμε, η αστυνομία είναι εκεί κάτω και τρέχει στο έδαφος. Εμείς λέμε: "Έι, φίλε, είναι ένας τύπος στην ταράτσα με ένα τουφέκι" - και η αστυνομία λέει: "Έι, τι; Ξέρετε", δεν ήξεραν τι συνέβαινε. Εμείς λέμε ότι τον βλέπουμε ακριβώς εδώ στην οροφή και σέρνεται. Γιατί δεν τον κατέβασαν από τη σκηνή; Στέκομαι εκεί και τον δείχνω για δύο-τρία λεπτά, η μυστική υπηρεσία μας κοιτάζει από την οροφή του αχυρώνα - δείχνω την οροφή».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τον άνδρα στην οροφή, ο υποστηρικτής του Τραμπ απάντησε: «100%, 100%». Δευτερόλεπτα μετά ακούστηκαν πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να φωνάζουν «ο δράστης έπεσε».

Ο μάρτυρας είπε ότι οι πράκτορες πιθανότατα δεν μπορούσαν να δουν τον δράστη, καθώς το σχήμα της οροφής θα εμπόδιζε την οπτική τους επαφή, με τον ίδιο να ρωτά: «Μα γιατί δεν υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες σε όλες αυτές τις στέγες εδώ;». Και συνέχισε: «Θέλω να πω ότι δεν είναι μεγάλο μέρος. Τουλάχιστον οκτώ σφαίρες έπεσαν λίγα λεπτά αφότου ο Τραμπ σηκώθηκε να μιλήσει και ο πρόεδρος εθεάθη να πιάνει το πλάι του κεφαλιού του, καθώς το αίμα έτρεχε από το αυτί του και ακούγονταν κραυγές από τρομοκρατημένους θεατές. Η ομάδα του λέει ότι είναι "καλά". Έκτοτε έχει αναφερθεί ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από ένα κομμάτι γυαλί που πετάχτηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών».

Ο Τραμπ μετά το χτύπημα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από το οποίο έχει ήδη πάρει εξιτήριο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ