Αυτός είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ: 20χρονος από την Πενσυλβάνια [βίντεο]

Αυτός είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ: 20χρονος από την Πενσυλβάνια [βίντεο]

O δράστης που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο Τόμας Μάθιους Κρουκς, όπως μετέδωσε πρώτη η New York Post και επιβεβαίωσε το FBI.

O 20χρονος δράστης από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ σφαίρες κατά του Τραμπ από την οροφή κτιρίου σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από τη σκηνή της προεκλογικής ομιλίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 για να πραγματοποιήσει την επίθεση, όπως ανέφερε αξιωματούχος σύμφωνα με την Washington Post, o Κρουκς σκότωσε ένα άτομο, τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο, ενώ μία σφαίρα του διαπέρασε το δεξί αφτί του Τραμπ προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

Καταχωρημένος ως Ρεπουμπλικανός ο δράστης

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κρουκς είναι καταχωρημένος ως Ρεπουμπλικανός, σύμφωνα με τα εκλογικά αρχεία της Πενσυλβάνια.

Το FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη, ενώ εξετάζει τα κίνητρά του. Το περιστατικό ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε το FBI στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια, ως το υποκείμενο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια», ανέφερε το FBI σε δήλωση στο Fox News Digital. . «Αυτή παραμένει μια ενεργή και συνεχής έρευνα», αναφέρει η υπηρεσία προτρέποντας όσους διαθέτουν φωτογραφίες ή βίντεο να τις δώσουν στο FBI ή να επικοινωνήσουν μαζί του.

Το πτώμα του δράστη διακρίνεται σε πλάνα στην κεκλιμένη στέγη ενός χαμηλού κτιρίου από το οποίο πυροβόλησε, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους παρισταμένους. Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο ύποπτος πυροβολητής είχε «ρίξει αρκετούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση έξω από τη συγκέντρωση» προτού «εξουδετερωθεί» από πράκτορες.

FBI: Προκαλεί «έκπληξη» που ο δράστης μπόρεσε να πυροβολήσει αρκετές φορές

Ο ειδικός πράκτορας Κέβιν Ρότζεκ του FBI δήλωσε ότι «προκαλεί έκπληξη» το γεγονός ότι ο ένοπλος μπόρεσε να πυροβολήσει αρκετές φορές κατά του Ντόναλντ Τραμπ προτού τον σκοτώσει η Μυστική Υπηρεσία.

Ο Ρότζεκ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ, χαρακτήρισε το συμβάν ως «απόπειρα δολοφονίας». Πρόσθεσε ότι η Μυστική Υπηρεσία ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των χώρων της προεκλογικής συγκέντρωσης πριν το περιστατικό που πυροδότησε ισχυρισμούς για μεγάλη αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του Νόμου ανταποκρίθηκαν σε πολλές «ύποπτες δραστηριότητες» πριν το περιστατικό.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ