Γαλλία: Στο εδώλιο δύο γυναίκες που διέσπειραν τις φήμες ότι η Μπριζίτ Μακρόν ήταν άντρας

Γαλλία: Στο εδώλιο δύο γυναίκες που διέσπειραν τις φήμες ότι η Μπριζίτ Μακρόν ήταν άντρας

Στο εδώλιο δικαστηρίου στο Παρίσι κάθισαν χθες δύο γυναίκες που ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι η Μπριζίτ Μακρόν, η πρώτη κυρία της Γαλλίας, είναι τρανς με συνωμοσιολόγους και την ακροδεξιά να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις φήμες αυτές.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Μπριζίτ Μακρόν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων εις βάρος των δύο γυναικών, που είχαν ισχυριστεί με βίντεό τους στο YouTube ότι η σύζυγος του Γάλλου προέδρου γεννήθηκε άνδρας και ονομαζόταν «Ζαν Μισελ Τρονιέ» (το πραγματικό όνομα του αδελφού τής Μπριζίτ Μακρόν). Η φήμη έγινε viral στη Γαλλία λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2022, όπου ο Μακρόν επικράτησε της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον β΄ γύρο.

Η δίκη των δύο γυναικών, που κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση της Μπριζίτ Μακρόν, διεξάγεται εν μέσω μιας χαοτικής προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των πρόωρων εκλογών που προκήρυξε αιφνιδιαστικά ο Γάλλος πρόεδρος μετά τον θρίαμβο της ακροδεξιάς στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Τι υποστήριξε μια από τις κατηγορούμενες για τη δυσφήμιση της Μπριζίτ Μακρόν

Η 49χρονη Αμαντίν Ρουά, που δηλώνει μέντιουμ, εμφανίστηκε χθες Τετάρτη στο δικαστήριο για να δώσει εξηγήσεις για την τετράωρη συνέντευξη στο YouTube που πήρε από την αυτοαποκαλούμενη δημοσιογράφο Νατάσα Ρέι, η οποία έκανε λόγο για «κρατικά ψέματα» και μίλησε για την «απάτη», που ισχυρίστηκε ότι αποκάλυψε αναφορικά με την Μπριζίτ Μακρόν.

Η Ρέι «ήθελε απεγνωσμένα να μοιραστεί τα ευρήματά της» είπε η Ρουά και υποστήριξε ότι απλώς «έκανε δεκτό το αίτημα» της αυτόκλητης «ανεξάρτητης δημοσιογράφου», που ζει στη γαλλική περιφέρεια Αρκασόν και σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde ήταν αυτή που πρώτη δημοσίευσε το «fake news» για την Μπριζίτ Μακρόν σε σειρά άρθρων στο ακροδεξιό περιοδικό «Faits et documents». Αναφορικά με την αξιοπιστία των ισχυρισμών της, η Ρουά επέμεινε ότι η Ρέι «έκανε έρευνα επί τρία χρόνια, δεν το έβγαλε από το καπέλο της». Κι εξέφρασε τη λύπη τους που δεν ερεύνησαν τα «κυρίαρχα ΜΜΕ» όσα κατήγγειλε η Ρέι.

«Εμμονή με το ζεύγος Μακρόν»

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV η Ρέι δείχνει μια εμμονή κατά του ζεύγους Μακρόν, δημοσιεύοντας κατά καιρούς υβριστικά μηνύματα εναντίον της Μπριζίτ, συγκρίνοντάς την με τον κινηματογραφικό εξωγήινο Ε.Τ. και καυτηριάζοντας «τις επιπτώσεις της αισθητικής χειρουργικής στο πρόσωπό της»

Ούτε ο 46χρονος Μακρόν, ούτε η κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγός του εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος της Μπριζίτ Μακρόν ζήτησε αποζημίωση 10.000 ευρώ για την πελάτισσά του και τον αδελφό της, Ζαν Μισέλ.

Η Μπριζίτ Μακρόν συγκαταλέγεται σε μια ομάδα γυναικών με επιρροή - συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν - που έχουν πέσει θύματα της αυξανόμενης τάσης παραπληροφόρησης σχετικά με το φύλο ή τη σεξουαλικότητά τους. Η απόφαση για την υπόθεση δυσφήμισης της πρώτης κυρίας της Γαλλίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ