Ο ξέφρενος χορός της Μπριζίτ Μακρόν σάρωσε στο Twitter -Γιόρτασαν στο Ελιζέ την Γιορτή της Μουσικής [βίντεο]

Ο ξέφρενος χορός της Μπριζίτ Μακρόν σάρωσε στο Twitter -Γιόρτασαν στο Ελιζέ την Γιορτή της Μουσικής [βίντεο]

Ξέφρενο πάρτυ έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Ελιζέ για την ετήσια Γιορτή της Μουσικής και η Μπριζίτ Μακρόν έκλεψε την παράσταση με τις χορευτικές της ικανότητες.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και ο σύζυγός της, Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως κάθε χρόνο, υποδέχθηκαν καλεσμένους στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο πλαίσιο της Fête de la musique (Γιορτή της μουσικής), μια γιορτή που κάθε χρόνο αποτελεί διάλειμμα χαράς, μουσικής και ξέφρενου χορού.

Όπως μπορεί να δει κανείς και από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και φέτος αυτό το εορταστικό κλίμα επικράτησε με την Μπριζίτ να δίνει τον τόνο.

 

Το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου σε διάφορα σημεία της Γαλλίας έλαβε χώρα η γιορτή της μουσικής. Για να γιορτάσουν την επέτειο, το Μέγαρο των Ηλυσίων διοργάνωσε συναυλία όπου οι πολλοί παρευρισκόμενοι μπορούσαν να λικνιστούν υπό τους ήχους της μουσικής. Και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας σαφώς διασκέδασε.

Σε βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter, ένας χρήστης κατέγραψε διάφορα στιγμιότυπα από την μουσική βραδιά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Σε ένα από τα βίντεο, η Μπριζίτ Μακρόν φαίνεται να χορεύει ξέφρενα μαζί με τη μεγαλύτερη κόρη της Λοράνς, η οποία ήταν επίσης στο πάρτι.

Ο χορός της Μπριζίτ Μακρόν

Από την άλλη ο Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε να μην παρασέρνεται από το ξέφερενο πάρτι, κρατώντας τα προσχήματα.

Όπως σχολιάζει και το γαλλικό Galla όταν πρόκειται για την εμφάνισή της, η Μπριζίτ ξέρει πάντα πώς να κάνει αίσθηση. Υπάρχουν λίγες εκδηλώσεις στις οποίες η Πρώτη Κυρία δεν λάμπει. Και για αυτή την φετινή Fête de la musique, η Μπριζίτ τράβηξε τα βλέμματα.

Το προεδρικό ζεύγος ήταν όλο χαμόγελα. Πράγμα που δείχνει ότι ήταν ευτυχείς που υποδέχτηκαν τόσο πολύ κόσμο στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μουσική και χορό.

Η έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού επισκίασε-για λίγο- τις εκδηλώσεις

Ο Μακρόν είπε δυο λόγια για τα θύματα της έκρηξης σε συνοικία τη γαλλικής πρωτεύουσας στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ελιζέ.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας λίγα λόγια σε όσους επλήγησαν από την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στο Παρίσι», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στη σκηνή, με αφορμή τη Γιορτή της Μουσικής (Fête de la Musique).

«Θέλω να πω μια λέξη για τα θύματα, στις οικογένειες, που ζουν με αγωνία, σε μια στιγμή που ο αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κινητοποιήθηκαν», είπε.

Τι είναι η Fête de la musique που λατρεύει η Μπριζίτ Μακρόν;

Η fête de la musique είναι ένα δωρεάν μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Είναι επίσης γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής ή Make Music Day στα αγγλικά. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, μέρα η οποία συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο.

Η ιδέα για την συγκεκριμένη γιορτή ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 από έναν Αμερικανό μουσικό, τον Joel Cohen, ο οποίος εργαζόταν για το Radio France, τον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας. Εργαζόταν ως παραγωγός για τον σταθμό και πρότεινε την ιδέα.

Κάποια χρόνια αργότερα, το 1982, η ιδέα υλοποιήθηκε τελικά από τον Ζακ Λανγκ, τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας. Η 21η Ιουνίου 1982 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η fête de la musique στη χώρα.

Ο πρωταρχικός στόχος της fête de la musique είναι απλώς να γιορτάσει τη μουσική και να την κάνει προσιτή σε όλους, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους στη χώρα να μπορούν να ακούνε όλα τα στυλ και τα είδη μουσικής όπου κι αν βρίσκονται.

Αν βρεθείτε ποτέ στη Γαλλία στις 21 Ιουνίου, θα καταλάβετε αμέσως ότι είναι η fête de la musique. Στις μεγάλες πόλεις της χώρας, οι δρόμοι και οι λεωφόροι συχνά κλείνουν για να ανοίξουν δρόμο για συναυλίες! Η γιορτή είναι δωρεάν και πραγματοποιείται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς.

Σήμερα, αυτό το γαλλικό μουσικό φεστιβάλ έχει εξαπλωθεί διεθνώς και διοργανώνεται σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ολόκληρη η Γιορτή της Μουσικής στο Ελιζέ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ