Φωτιά στη Motor Oil: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ.

Φωτιά στη Motor Oil: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ.

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια της Motor Oil σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στο Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Η αρχική ισχυρή έκρηξη, προκάλεσε την τεράστια πυρκαγιά ενώ ακούστηκαν, σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν λάβει οι πυροσβέστες και άλλες, μικρότερης ισχύος εκρήξεις.

Οι φλόγες ξεπερνούσαν τα 20 μέτρα σε ύψος και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και πραγματοποιούσαν τις κατασβέσεις από απόσταση. Τόνοι νερού, επιβραδυντικό υγρό αλλά και ειδικός αφρός για την ψύξη των σωληνώσεων χρησιμοποιήθηκαν από τους πυροσβέστες οι οποίοι μέσα σε περίπου 2 ώρες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στο σημείο έναρξης της, δηλαδή στο νότιο διυλιστήριο της εγκατάστασης και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Τα χειρότερα απετράπησαν, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, καθώς λειτούργησε ακαριαία το σύστημα πυρόσβεσης της εγκατάστασης.

Σήμερα, Τετάρτη με το πρώτο φως της ημέρας, στελέχη του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησαν τις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά.

Τρεις ελαφρά τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μotor Oil από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης από το 112, μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Δείτε βίντεο από την Πυρκαγιά:

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ