Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους: Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους: Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στις εγκαταστάσεις της πετρέλαιο βιομηχανίας MotorOil στους Άγιους Θεοδώρους.

Δεκάδες πυροσβέστες που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό ασφαλείας της εταιρίας μαζί με 80 και πλέον πυροσβέστες που έχουν φτάσει στο σημείο της πυρκαγιάς, ρίχνουν νερό αλλά και ειδικά υγρά για να "ρίξουν" την θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις.

Η προσπάθεια που δίνεται είναι υπεράνθρωπη αφού πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο να φτάσει η φωτιά στις τεράστιες δεξαμενές καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λειτουργήσει τα μέτρα πυρασφάλειας, ωστόσο εξαιτίας των εύφλεκτο υλικών, των χημικών και των πετρέλαιο ειδών ή φωτιά δεν είναι εύκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους: Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ξεσπάσει η φωτιά, προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Η περιοχή έχει πνιγεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι είναι ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μαζί με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρεί και η ομάδα κατάσβεσης του διυλιστηρίου.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από ύψος κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως ύψος διοδίων Καλαμακίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Hellenic Train, διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα μεταξύ Κινέτας - Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς. Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ