Τουρκία: Δίδυμα ενωμένα στα κεφάλια διαχωρίστηκαν μετά από εγχείρηση 14 ωρών - Πώς έγινε η επέμβαση

Τουρκία: Δίδυμα ενωμένα στα κεφάλια διαχωρίστηκαν μετά από εγχείρηση 14 ωρών - Πώς έγινε η επέμβαση

Με τα κεφάλια τους ενωμένα μεταξύ τους γεννήθηκαν πριν από έναν χρόνο στο Πακιστάν η Minal και η Mirha.

Συγκεκριμένα, τα κοριτσάκια μοιράζονταν ζωτικά αιμοφόρα αγγεία και εγκεφαλικό ιστό.

Η περίπτωση των μικρών Minal και η Mirha θεωρείται σπάνια, ωστόσο, χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση 14 ωρών σε νοσοκομείο της Άγκυρας από Βρετανό χειρουργό, τα δίδυμα κοριτσάκια διαχωρίστηκαν επιτυχώς. Για τον διαχωρισμό των διδύμων χρειάστηκαν δύο χειρουργεία σε διάστημα τριών μηνών, με το τελικό χειρουργείο να διαρκεί 14 ώρες. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο της πόλης Bilkent στις 19 Ιουλίου.

Τα δίδυμα που γεννιούνται ενωμένα στο κεφάλι ονομάζονται κρανιοπαγή δίδυμα και ο διαχωρισμός τους απαιτεί εξαιρετικά περίπλοκη χειρουργική επέμβαση.

Η Minal και η Mirha αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως και να ζήσουν μία απόλυτη φυσιολογική ζωή.

diaxorismos didimon tourkia2

Πώς έγινε η επέμβαση

Σύμφωνα με το Skynews, ο καθηγητής Noor ul Owase Jeelani από το Great Ormond Street Hospital χρησιμοποίησε κορυφαία τεχνολογία «μικτής πραγματικότητας» για να ολοκληρώσει την περίπλοκη διαδικασία.

Η τεχνολογία αυτή συνδυάζει τρισδιάστατες εικόνες με τον φυσικό κόσμο και χρησιμοποιείται για την αύξηση της ακρίβειας κατά τη διάρκεια πολύπλοκων λειτουργιών.

Τέλος, βελτιώνει την άποψη του χειρουργού για τον ασθενή χρησιμοποιώντας ψηφιακό περιεχόμενο - όπως τρισδιάστατες σαρώσεις - αλλά παραμένοντας στον πραγματικό κόσμο.

diaxorismos didimon tourkia

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ