Γεσθημανή Κουτούζογλου: Σάλος με την καταδρομέα του Survivor - Πήγε στο ριάλιτι χωρίς άδεια από το υπουργείο Άμυνας

Γεσθημανή Κουτούζογλου: Σάλος με την καταδρομέα του Survivor - Πήγε στο ριάλιτι χωρίς άδεια από το υπουργείο Άμυνας

Η συμμετοχή της ΕΠΟΠ επιλοχία Γεσθημανής Κουτούζογλου στο «Survivor» έφερε σε αμηχανία πολλούς στρατιωτικούς, όταν την είδαν στην πρεμιέρα του ριάλιτι.

Η υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, με καταγωγή από τη Δράμα, φέρεται να πήρε την κανονική άδειά της, προκειμένου να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι επιβίωσης. Και το ερώτημα που προέκυψε είναι κατά πόσον μπορεί ένα άτομο που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετάσχει σε ριάλιτι και μάλιστα εκτός των ελληνικών συνόρων, αλλά κι αν ακόμη έχει δοθεί άδεια, με ποια αιτιολογία δόθηκε.

Η 36χρονη υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων και εκπαιδεύτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του, είχε ζητήσει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την οποία δεν περίμενε πρώτα να γίνει δεκτή, κι εμφανίστηκε στο ριάλιτι επιβίωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, θα υπάρχουν κυρώσεις για τη Γεσθημανή Κουτούζογλου από το υπουργείο.

Η ηγεσία του ΓΕΣ αναμένεται να διατάξει πειθαρχικό έλεγχο, προκειμένου να εξεταστεί εάν είχε πάρει άδεια για συμμετοχή στο «Survivor» και εάν είχε αιτηθεί να μεταβεί στο εξωτερικό γι’ αυτόν το λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη Γεσθημανή έχει αιτηθεί άδεια άνευ αποδοχών από τον επόμενο μήνα, η οποία ωστόσο ακόμα δεν έχει εγκριθεί, ενώ τώρα κάνει χρήση της κανονικής της άδειας. Η ΕΠΟΠ, εάν αποδειχθεί ότι δεν έχει λάβει τις άδειες για τη μετάβασή της στο εξωτερικό, αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο να θεωρηθεί λιποτάκτης.

Πάντως, εάν έχει αποκτήσει τη σχετική έγκριση, είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν εκείνοι που την έδωσαν. Επίσης, θα διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες ζητήθηκε άδεια άνευ αποδοχών, καθώς ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα:

  1. Στα στελέχη των Ε.Δ. δύναται να χορηγηθεί εφάπαξ άδεια χωρίς αποδοχές διάρκειας έξι μηνών με δυνατότητα παράτασης επί έξι επιπλέον μήνες, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, που προκύπτουν από επίσημα στοιχεία. Ως σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι νοούνται όσοι δεν ανάγονται στη σχέση του στελέχους με την υπηρεσία.
  2. Οι προαναφερόμενοι λόγοι θα πρέπει να επιφέρουν στο στέλεχος ή στα μέλη της οικογένειάς του (σύζυγο, τέκνα, γονείς) ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις, οι οποίες καθιστούν επιβεβλημένη την απουσία από την υπηρεσία για την αντιμετώπισή τους.
  3. Για τη χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, το στέλεχος καταθέτει αναφορά προς τη μονάδα – υπηρεσία του, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στη συνέχεια, η μονάδα – υπηρεσία υποβάλλει, με εισήγησή της, άμεσα και ιεραρχικά, όλη την αλληλογραφία στη Διεύθυνση Προσωπικού του οικείου Γενικού Επιτελείου. Η άδεια χορηγείται με απόφαση του αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου. Εφόσον οι σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι εξακολουθούν να υφίστανται μετά την παρέλευση έξι μηνών, το στέλεχος δύναται να επανέλθει με νέα αναφορά του για την εξέταση της δυνατότητας παράτασης της άδειας επί έξι επιπλέον μήνες.

Στον Άγιο Δομίνικο

Κατά τα άλλα, η Γεσθημανή Κουτούζογλου συστήνεται στο τηλεοπτικό κοινό «ως μια δυναμική παρουσία, που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για την ικανότητά της να διακριθεί. Με αποφασιστικότητα και την ελληνική σημαία ψηλά, η Γεσθημανή είναι έτοιμη να δείξει σε όλους τι σημαίνει να είσαι πραγματικός μαχητής. Με χρόνια εμπειρίας στο στρατό, έχοντας υπηρετήσει ακόμα και στο Κόσοβο, η Γεσθημανή έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες που λίγοι μπορούν να αντέξουν. Φοράει με υπερηφάνεια τον πράσινο μπερέ των Ειδικών Δυνάμεων, έχοντας κατακτήσει τη θέση αυτή με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Αυτές οι εμπειρίες τής έχουν δώσει τα ψυχικά και σωματικά εφόδια για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι επιβίωσης. Η 36χρονη Γεσθημανή Κουτούζογλου, υπαξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων, κατάγεται από τη Δράμα και προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια, καθώς έχει τρία αδέλφια.

Έχει ήδη αποδείξει την αντοχή και την αποφασιστικότητά της με επιδόσεις που λίγοι θα μπορούσαν να πετύχουν. Σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες, ανάμεσα σε όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στις γυναίκες σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων με φορτίο 20 κιλών, έχοντας ήδη περάσει από ένα σοβαρό χειρουργείο.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ