Το πρώτο βίντεο από το κατεστραμμένο υποβρύχιο «Titan» -Καρφωμένο στον βυθό του ωκεανού
Φωτογραφία: Youtube
Featured

Το πρώτο βίντεο από το κατεστραμμένο υποβρύχιο «Titan» -Καρφωμένο στον βυθό του ωκεανού

Ένα νέο βίντεο που δείχνει το κατεστραμμένο κήτος του υποβρυχίου Titan στον πυθμένα του ωκεανού δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ανατριχιαστικό υποβρύχιο βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ακτοφυλακή, δείχνει τα συντρίμμια του υποβρύχιου σκάφους μετά την κατάρρευσή του τον Ιούνιο του 2023, λιγότερο από δύο ώρες μετά την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο από το Titan στον πάτο του ωκεανού

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας, αποκαλύφθηκε ένα από τα τελευταία μηνύματα του πληρώματος στο Titan, το οποίο έγραφε «όλα καλά εδώ».

Το νέο αυτό βίντεο που μοιράστηκε η Αμερικανική Ακτοφυλακή έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις των πρώην εργαζομένων, με τον Ντέιβιντ Λόκριτζ, πρώην διευθυντή επιχειρήσεων της OceanGate, να δηλώνει απογοητευμένος από την απόφαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Υγείας να μην δώσει συνέχεια στην καταγγελία που είχε κάνει σχετικά με την ασφάλεια του υποβρυχίου.

Πρώην εργαζόμενος της OceanGate: «Η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί»

«Πιστεύω ότι αν η OSHA είχε επιχειρήσει να διερευνήσει τη σοβαρότητα των ανησυχιών που εξέφρασα πολλές φορές, αυτή η τραγωδία μπορεί να είχε αποφευχθεί» δήλωσε μιλώντας ενώπιον της επιτροπής που προσπαθεί να προσδιορίσει τι προκάλεσε την κατάρρευση του Titan.

«Ως ναυτικός, αισθάνομαι βαθιά απογοητευμένος από το σύστημα που προορίζεται να προστατεύει όχι μόνο τους ναυτικούς αλλά και το ευρύ κοινό».

Ο Λόχριτζ δήλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ότι 8 μήνες μετά την υποβολή της καταγγελίας από τον OSHA, ένας υπάλληλος του είπε ότι ο οργανισμός δεν είχε αρχίσει ακόμη να την ερευνά και ότι υπήρχαν 11 υποθέσεις πριν από τη δική του. Μέχρι τότε, η Oceangate είχε μηνύσει τον Λόχριτζ και εκείνος είχε καταθέσει ανταγωγή. Περίπου 10 μήνες αφότου υπέβαλε την καταγγελία, αποφάσισε να αποχωρήσει. Η υπόθεση έκλεισε και οι δύο αγωγές αποσύρθηκαν. «Δεν τους έδωσα τίποτα, δεν μου έδωσαν τίποτα» είπε για την OceanGate.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Λόχριτζ δήλωσε ότι συγκρούονταν συχνά με τον συνιδρυτή της εταιρείας και ότι αισθανόταν πως η εταιρεία το μόνο που ήθελε ήταν να βγάζει χρήματα.

«Η όλη ιδέα πίσω από την εταιρεία ήταν να βγάλει χρήματα» δήλωσε ο Λόχριτζ. «Υπήρχαν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ