Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πιλοτικά σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία
Featured

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πιλοτικά σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Tη διαμόρφωση ειδικών χώρων (locker) όπου θα μπορούν να αποθηκεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι κάτι που το έχει συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Ο διάλογος για το Σπίτι Μου 2, την Κομισιόν, το Ψηφιακό Φροντιστήριο και τα απογευματινά ιατρεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ, στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Ελληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και στην έκθεση του Μάριο Ντράγκι.

«Να σας ενημερώσω για ένα υποσύνολο των εξαγγελιών που έκανα στη ΔΕΘ. Αξιοποιούμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε και είπε ότι «καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. για να αποκτήσουν 20.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους με κόστος στεγαστικού χαμηλότερο από ότι θα νοίκιαζαν ένα σπίτι. Θέλουμε να διπλασιάσουμε του δικαιούχους, θα διαθέσουμε 400 εκατομμύρια ευρώ με άτοκα δάνεια για να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών είτε σε σπίτια που μένουν είτε είναι κλειστά».

Και συνέχισε: «Η δεύτερη δράση είναι τα χρηματοδοτούμενα από το ΤΑΑ απογευματινά χειρουργεία. Όσοι δεν έχουν την οικονομική να κάνουν την επέμβαση και το κόστος να εκταμιευθεί. Το Νοέμβριο θα έχουμε την τελική επιβεβαίωση. Το τρίτο έχει να κάνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα σχολεία χθες ήμουν στο υπουργείο παιδείας για να παρουσιάσω το πρώτο ψηφιακό φροντιστήριο για την Α΄ Λυκείου που είναι δωρεάν. Όλες είναι δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και οι πόροι του ΤΑΑ δεν πηγαίνουν μόνο σε έργα υποδομής».

«Χθες ανακοινώθηκαν τα χαρτοφυλάκια της Κομισιόν και η Ελλάδα πήρε το χαρτοφυλάκιο για τις βιώσιμες Μεταφορές και τουρισμό. Είναι ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με την Ελλάδα να φιλοδοξεί να παίξει ρόλο ως πύλη εισόδου στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στηρίζει απόλυτα την έκθεση Ντράγκι μια έκθεση πολύ φιλόδοξη καθώς θέτει την Ευρώπη αντιμέτωπη με τις επιθυμίες της. «Υπάρχει ένας καμβάς όπου τα συμφέροντα της Ελλάδας τέμνονται με προτεραιότητες που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη», υπογράμμισε.

Μητσοτάκης: Σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

«Να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι μαθητές να αφήνουν τα κινητά τηλέφωνα στις τσάντες.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική τη δέσμευση για την απαγόρευση στη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στη τσάντα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία. Έχουμε συζητήσει να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου όσον αφορά στο μπούλινγκ στα σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως θυμάστε πέρυσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα που είχε σημαντική ανταπόκριση. Με διακριτικότητα χειριστήκαμε πολλά περιστατικά. Θεωρώ σημαντική την απαγόρευση της χρήσης κινητών στην διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την μαθητική διαδικασία. Θέλουμε τους Συλλόγους Γονέων συμμάχους και να πάμε βήματα παραπέρα. Έχω συζητήσει αν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε πιλοτικά σχολεία με locker για να κλειδώσουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους. Είναι στοίχημα όλων να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ