Στην Ουγγαρία κατασκευάστηκαν οι βομβητές που εξερράγησαν χθες στα σώματα των μελών της Χεζμπολάχ
Featured

Στην Ουγγαρία κατασκευάστηκαν οι βομβητές που εξερράγησαν χθες στα σώματα των μελών της Χεζμπολάχ

Στη Βουδαπέστη είχαν κατασκευαστεί οι βομβητές που εξερράγησαν χθες σε μια πρωτοφανή στα χρονικά επίθεση, στα σώματα των μαχητών της Χεζμπολάχ, προκαλώντας 9 θανάτους.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo δήλωσε σήμερα ότι ναι μεν οι βομβητές είχαν το σήμα της, αλλά δεν τους είχε κατασκευάσει η ίδια.

Σε ανακοίνωσή της έδειξε εργοστάσιο στη Βουδαπέστη, το οποίο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σήμα της Gold Apollo.

vomvites ekriksi xezmpolox.jpg

Οι βομβητές τηλεειδοποίησης που χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες μέλη της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα την xuew στον Λίβανο και τη Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου κοριτσιού, και τραυματίζοντας περισσότερους από 2.000. Η Χεζμπολάχ και η κυβέρνηση του Λιβάνου κατηγόρησαν το Ισραήλ για την εξελιγμένη, όπως φάνηκε, τηλεχειριζόμενη επίθεση.

Οι βομβητές AR-924 που χρησιμοποιούνταν από τους μαχητές κατασκευάστηκαν από την BAC Consulting KFT, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η Gold Apollo.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία συνεργασίας, εξουσιοδοτούμε την BAC να χρησιμοποιεί το εμπορικό μας σήμα για τις πωλήσεις προϊόντων σε καθορισμένες περιοχές, αλλά ο σχεδιασμός και η κατασκευή των προϊόντων είναι αποκλειστικά ευθύνη της BAC», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία του είχε μια συμφωνία αδειοδότησης με την BAC τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία της σύμβασης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εκρηκτικό υλικό τοποθετήθηκε στους βομβητές πριν από την παράδοσή τους και τη χρήση τους σε μια εξελιγμένη διείσδυση στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο βομβητής AR-924, ο οποίος διαφημίζεται ως «ανθεκτικός», περιέχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που διαφημίζονταν κάποτε στην ιστοσελίδα της Gold Apollo πριν προφανώς κατέβει την Τρίτη μετά την επίθεση. Οι βομβητές αυτοί μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου έως και 100 χαρακτήρων.

Η μπαταρία του, σύμφωνα με τη διαφήμιση, διαρκεί 85 ημέρες. Οι βομβητές λειτουργούν επίσης σε διαφορετικό ασύρματο δίκτυο από τα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που τους καθιστά πιο ανθεκτικούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης - ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλά νοσοκομεία παγκοσμίως εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτούς.

Για τη Χεζμπολάχ, η χρήση των βομβητών ήταν μέσο αντιμετώπισης της εντατικής ισραηλινής ηλεκτρονικής παρακολούθησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το τηλέφωνο που έχουμε στα χέρια μας -δεν έχω τηλέφωνο στο χέρι μου- είναι συσκευή παρακολούθησης», προειδοποίησε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ομιλία του τον Φεβρουάριο.

Αργότερα πρόσθεσε: «Σας λέω ότι το τηλέφωνο στα χέρια σας, στα χέρια της γυναίκας σας και στα χέρια των παιδιών σας είναι ο πράκτορας. Είναι ένας θανατηφόρος παράγοντας. Είναι ένας θανατηφόρος παράγοντας που παρέχει συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες. Ως εκ τούτου, αυτό απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα κατά την αντιμετώπισή του».

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ