ΕΕ: Η Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασία κατά της Ουγγαρίας για τον ομοφοβικό νόμο

ΕΕ: Η Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασία κατά της Ουγγαρίας για τον ομοφοβικό νόμο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει της κοινοτικής διαδικασίας, κατά της Ουγγαρίας, σχετικά με τον πρόσφατο ομοφοβικό νόμο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπινάντ.

Σύμφωνα με την Ντάνα Σπινάντ, η Επιτροπή ετοιμάζεται να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ουγγαρία που είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει. «Δεν θα καθίσουμε για πολύ χωρίς να αναλάβουμε δράση προς χώρες που δεν σέβονται την ισότητα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις αξίες της Συνθήκης της ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς νόμους», δήλωσε η εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις προθεσμίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν είχαν στείλει επιστολή τις ουγγρικές αρχές, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον αμφιλεγόμενο ουγγρικό νόμο που στοχεύει στην απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας. Στις 30 Ιουνίου η Ουγγαρία έστειλε απαντητική επιστολή στην Επιτροπή, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS