Νέο Volkswagen Golf 24 ... Αποκάλυψη τώρα [test]

Νέο Volkswagen Golf 24 ... Αποκάλυψη τώρα [test]

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εμφάνιση του  θρυλικού πρώτου μοντέλου , η VW προχώρησε μόλις πρόσφατα, στην παγκόσμια πρεμιέρα και την αποκάλυψη του νέου Golf, τονίζοντας  χαρακτηριστικά ότι είναι πιο ελκυστικό, έξυπνο και αποτελεσματικό από ποτέ.

ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Ειδικά μεγάλο βάρος έχει δοθεί πλέον στην  νέα τεχνολογία και το νέο λογισμικό: το νέο μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα infotainment επόμενης γενιάς, με γρήγορο επεξεργαστή, διαισθητική λειτουργία, έξυπνο φωνητικό βοηθό IDA και ενσωμάτωση ChatGPT.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 1000 ΧΛΜ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο plug-in υβριδικό σύστημα, μπορεί και  προσφέρει πλέον : αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 km και συνολική αυτονομία 1.000 km, συν την  λειτουργία γρήγορης φόρτισης DC με χωρητικότητα φόρτισης 50 kW.

DB2023AU01519 web 1160

ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑ

Εντυπωσιακή είναι επίσης και η σχεδίαση: το νέο Golf διαθέτει πιο εντυπωσιακό μπροστινό μέρος , τρισδιάστατα φωτεινά γραφικά στα πίσω φώτα και, για πρώτη φορά, ένα φωτεινό σήμα Volkswagen στο μπροστινό μέρος.

ΠΡΙΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το πρώτο Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Wolfsburg πριν από 50 χρόνια και συνολικά πάνω από 37 εκατομμύρια μονάδες έχουν πουληθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ

Εφέτος λοιπόν στα 50α γενέθλιά του, η μεγάλη Γερμανική εταιρεία  απεκάλυψε  μόλις πρόσφατα την βελτιωμένη έκδοση του μπεστ σέλερ της, για να τιμήσει την επέτειο.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Συνοπτικά το νέο Golf εντυπωσιάζει με ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς, μια πιο διαισθητική φιλοσοφία λειτουργίας, πιο  εντυπωσιακή σχεδίαση εμπρός και πίσω μέρους, καθώς και με τα νέα αποτελεσματικότερα συστήματα  κίνησης, που περιλαμβάνουν plug-in υβριδικές εκδόσεις, με αυξημένη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων.

DB2023AU01433 web 1160

ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η βαρύτητα που δίνει το εργοστάσιο στο νέο μοντέλο φαίνεται από τις δηλώσεις, κορυφαίων στελεχών της:

Ο Thomas Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Passenger Cars σημειώνει : «Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας, εδώ και μισό αιώνα, προσφέροντας καλύτερη και προσιτή κινητικότητα για όλους στο υψηλότερο δυνατό τεχνικό επίπεδο. Αυτό ακριβώς χτίζουμε τώρα με το νέο εξελικτικό στάδιο – με ακόμη υψηλότερη απόδοση, άνεση και ποιότητα και μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας. Το γκολφ δεν γίνεται καλύτερο από αυτό».

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Το  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, Imelda Labbe,  στο τομέα Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Aftersales, τονίζει: "Με το Golf, γράψαμε μια μοναδική ιστορία επιτυχίας. Το Golf αντιπροσωπεύει τη μάρκα Volkswagen όπως κανένα άλλο μοντέλο. Ένα αυτοκίνητο για όλες τις γενιές. Και αυτό  συμβαίνει εδώ και 50 χρόνια. Με τη συνεχή τεχνική εξέλιξη του νέου Golf, προσθέτουμε τώρα ένα άλλο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία επιτυχίας».

DB2023AU01434 web 1160

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Το νέο Golf και το νέο Golf Variant μπορούν να αναγνωριστούν αμέσως από το νέο μπροστινό μέρος τους. Οπτικά καθοριστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το λογότυπο της εταιρείας , το οποίο φωτίζεται για πρώτη φορά σε Golf, και τους πρόσφατα σχεδιασμένους προβολείς LED. Οι κορυφαίοι προβολείς  LED IQ.LIGHT ενσωματώνουν μια νέα μεγάλη σκάλα μεγάλης απόδοσης με εμβέλεια έως και 500 m. Νέα σχεδίαση διαθέτουν επίσης και τα πίσω φώτα LED IQ. LIGHT 3D LED και στις δύο εκδόσεις του αμαξώματος.

ΝΕΟ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 Εσωτερικά , η νέα σειρά μοντέλων διαθέτει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο, διαισθητικό σύστημα infotainment με ανεξάρτητη οθόνη αφής (διαγώνιος οθόνης έως 32,8 cm) και  εργονομικά βελτιστοποιημένα και φωτιζόμενα ρυθμιστικά αφής για έλεγχο θερμοκρασίας και έντασης, στη βάση του.

ΝΕΟΣ ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Καινούρια είναι επίσης, το βελτιωμένο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ο νέος φωνητικός βοηθός IDA. Χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, το IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον έλεγχο λειτουργιών όπως ο κλιματισμός, το τηλέφωνο ή το σύστημα πλοήγησης, αλλά και για την πρόσβαση σε διαδικτυακές πληροφορίες από όλες τις πιθανές περιοχές – από προγνώσεις καιρού έως ερωτήσεις γενικής γνώσης.

ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Ακόμη το νέο μοντέλο, θα χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά συστήματος infotainment, το οποίο ενσωματώνει το chatbot ChatGPT που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη στον φωνητικό βοηθό IDA. Παρουσιάστηκε στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας στις αρχές Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη λειτουργία προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση στην συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων της τεχνητής νοημοσύνης. Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα και να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις πληροφορίες που ακούγονται  δυνατά ενώ ταξιδεύουν.

DB2024AU00138 web 1160

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Επιπλέον η στάθμευση έγινε  πιο εύκολη. Οι ελιγμοί του νέου Golf  και του  Variant γίνονται ευκολότεροι με τα  νέα συστήματα υποβοήθησης, όπως η βελτιωμένη λειτουργία Park Assist Plus.

Έτσι όταν οδηγείς  δίπλα από μια θέση στάθμευσης, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει εάν ο χώρος (παράλληλος ή όχι ) είναι αρκετά μεγάλος και ξεκινά ανάλογα τη διαδικασία στάθμευσης . Αναλαμβάνει το τιμόνι καθώς και την κίνηση και το φρενάρισμα. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να παρακολουθεί τη διαδικασία στάθμευσης.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Επιπλέον, το Park Assist Pro που  είναι διαθέσιμο στο Golf για πρώτη φορά, επιτρέπει στον οδηγό να καθοδηγεί το όχημα μέσα και έξω από τις θέσεις στάθμευσης με το smartphone του. Το όχημα μπορεί να οδηγηθεί από το χώρο στάθμευσης εξ αποστάσεως εάν ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ στενός, για παράδειγμα.

ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

 Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα Area View – εδώ, δημιουργείται μια ολόπλευρη προβολή 360 μοιρών με τη συνεργασία τεσσάρων καμερών όπου η αντίστοιχη εικόνα μεταφέρεται στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Γεγονός που καθιστά εύκολο να βλέπεις τα κράσπεδα και τις σημάνσεις των χώρων στάθμευσης.

ΝΕΟΙ ΚΙΝΤΗΤΗΡΕΣ

Νέα ειναι και η γκάμα κινητήρων. Οι νέοι plug-in υβριδικοί κινητήρες  προσφέρουν αυξημένη ισχύ και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 km, ενώ επιπλέον είναι εξοπλισμένοι με λειτουργία γρήγορης φόρτισης DC. Τα  νέα αυτά πολύ αποδοτικά ήπια  υβριδικά σύνολα  48 V, είναι  ιδιαίτερα εξελιγμένα και ενδιαφέροντα, προκαλώντας τον ανταγωνισμό σε κάθε επίπεδο.

ΕΝΝΕΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Συνολικά εννέα διαφορετικές επιλογές – ήπιο υβριδικό (eTSI), plug-in υβριδικό (eHybrid και GTE), υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης (TSI) και υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ντίζελ (TDI) – θα είναι πλέον διαθέσιμες μέσα στην χρονιά.

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ  ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟ GTI

Το νέο Golf GTI έχει γίνει ακόμα πιο σπορ με πρόσθετη ισχύ σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Περισσότερα  όμως στοιχεία και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια του 2024 και πριν τον Μάρτιο.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Το πρώτο Golf σε σειρά παραγωγής κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg στα τέλη Μαρτίου 1974. Η επίσημη κυκλοφορία ξεκίνησε τον Μάιο. Πριν από αυτό, το Beetle και  ο συνδυασμός  κινητήρα τοποθετημένου στο πίσω μέρος και της κίνησης στους πίσω τροχούς χαρακτήριζαν τη  Volkswagen για δεκαετίες.

Στις αρχές λοιπόν της δεκαετίας του 1970, το πρώτο Golf – όπως το Passat, το Scirocco και το Polo αργότερα – σηματοδότησαν  την αρχή μιας νέας εποχής: αυτή του κινητήρα μπροστά και της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς.

 Η φιλοσοφία του νέου τότε και ασφαλούς συστήματος  κίνησης, η μεγαλύτερη πρακτικότητα, με την πίσω πόρτα και την αναδιπλούμενη πλάτη του πίσω καθίσματος και η μοντέρνα σχεδίαση, έπεισαν και εντυπωσίασαν τόσο, που το εκατομμυριοστό Golf βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης μόλις τον Οκτώβριο του 1976.

DB2024AU00139 web 1160

ΕΠΤΑ ΓΕΝΙΕΣ

Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή: στις επτά γενιές που ακολούθησαν,  το Golf χρησιμοποίησε πολλά  νέα και προηγμένα πρότυπα τεχνολογίας στην κατηγορία του, όπως π. χ   ο ελεγχόμενος καταλύτης τα εξελιγμένα και αποτελεσματικά συστήματα μετάδοσης  κίνησης  κ. α, ενώ υιοθέτησε επιπλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως σύστημα αντιμπλοκαρίσματος πέδησης, τους αερόσακους και ακόμη το πρώτο σύστημα τετρακίνησης στη σειρά μοντέλων της.

Το μυστικό πίσω από την επιτυχία του Golf οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι σχεδιαστές μετέφεραν το DNA της πρώτης γενιάς στους διαδόχους του, διατηρώντας αλλά και εξελίσσοντας έτσι,  το κλασικό σχέδιο του Golf.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΑΝΕΣΗ

Η άνεση, η ποιότητα και τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης εντυπωσίαζαν σε κάθε γενιά και συνεχίζουν έως σήμερα. να θέτουν νέα πρότυπα .

Τα τελευταία 50 χρόνια, το Golf δημιούργησε από μόνο του μια δική κατηγορία, που έγινε γνωστή σαν «κατηγορία γκολφ» μετά από λίγα μόλις χρόνια.

Το μοντέλο κέρδισε αμέτρητα βραβεία και συγκριτικά τεστ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Στα χρόνια  που ακολούθησαν εμφανίστηκαν πολλές εκδόσεις, όπως το Variant, το Cabriolet και το Sportsvan, αργότερα τα πλήρως ηλεκτρικά e-Golf και φυσικά τα σπορ μοντέλα, με τη συντομογραφία GTI, GTD, GTE και την  ναυαρχίδα Golf R, που γρήγορα καθιερώθηκαν σαν σημεία αναφοράς.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Το Golf ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στην κατηγορία που υιοθέτησε την υποβοηθούμενη οδήγηση μέσω του Travel Assist. Μια άλλη καινοτομία στο Golf ήταν το ντεμπούτο της τεχνολογίας Car2X, η οποία μπορεί να παρέχει εκ των προτέρων προειδοποίηση για κινδύνους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 37 εκατομμύρια Golf έχουν πουληθεί σε οκτώ γενιές. Το Golf υπήρξε ένας σημαντικός και σταθερός πυλώνας εξέλιξης και σημείο αναφοράς για την Volkswagen . Με το νέο μοντέλο 8ης γενιάς , η εταιρεία  προσφέρει, κορυφαία τεχνολογία σε όλους τους τομείς, βελτιωμένες αποδόσεις, καλύτερη άνεση και πρακτικότητα, ιδιαίτερα προηγμένα υβριδικά σύνολα, απαράμιλλη  ποιότητα κατασκευής , εξελιγμένη φιλοσοφία λειτουργίας, ασυναγώνιστη οδική συμπεριφορά και  πρωτοποριακή για την κατηγορία του αυτονομία Στοιχεία που εξασφαλίζουν εκ προοιμίου την απόλυτη  επιτυχία του νέου μοντέλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ