Nεο Volkswagen ID.3  ... Πρωταθλητής στην κατηγορία του [test]

Nεο Volkswagen ID.3 ... Πρωταθλητής στην κατηγορία του [test]

Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός  στην σημερινή εποχή, ότι στην εξέλιξη του νέου ID.3, ελήφθησαν υπόψη οι επιθυμίες και οι παρατηρήσεις των πελατών, ο οποίες  αξιοποιήθηκαν και εφαρμόστηκαν συστηματικά,  με σκοπό τον πιο μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών στο σαλόνι.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Τα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης τελευταίας γενιάς, που χρησιμοποιήθηκαν, σκοπό έχουν να απομακρύνουν το άγχος και την πίεση από την καθημερινή οδήγηση. Για παράδειγμα, το «Electric Vehicle Route Planner» κάνει τη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμα πιο εύκολη.

ID 3 photo1

ΔΕΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Το νέο ID.3 είναι ένα από τα συνολικά δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Volkswagen έως το 2026.

ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο φρέσκος σχεδιασμός, τα υψηλότερης ποιότητας υλικά και τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης αποτελούν το τρίπτυχο του νέου ID.3

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

 Δυόμιση χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, το πλήρως ηλεκτρικό bestseller της Volkswagen επίστρεψε στην αγορά με μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση. Εκτός από την προσθήκη του πιο πρόσφατου λογισμικού, το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο  διαθέτει ακόμα πιο μοντέρνο αμάξωμα και εκλεπτυσμένο εσωτερικό σχεδιασμό. Η γκάμα των αποχρώσεων έχει μεγαλώσει με νέα διαθέσιμα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου και του «Dark Olivine Green». Υψηλής ποιότητας υλικά, βιώσιμα και χωρίς ζωική προέλευση, αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική της εταιρείας, για την πλήρως ηλεκτρική οικογένεια των μοντέλων ID.

ID 3 photo2 1

Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ

Την σημασία που δίνει η μεγάλη Γερμανική εταιρεία στο νέο μοντέλο, φαίνονται από τις δηλώσεις της Imelda Labbé, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Aftersales της Volkswagen η οποία τόνισε : «Με τη δεύτερη γενιά του ID.3, συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία της γκάμας μοντέλων ID. Η σχεδίαση έχει ωριμάσει και τα υλικά στο εσωτερικό έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Το νέο ID.3 καταδεικνύει τη σαφή δέσμευσή μας στην ποιότητα, τον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα και έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη τις επιθυμίες των πελατών μας. Το νέο ID.3 είναι ένα από τα δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει η VW μέχρι το 2026».

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι δηλώσεις του Kai Grünitz, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, που είναι υπεύθυνος για την Ανάπτυξη : «Με το νέο ID.3 φέρνουμε premium τεχνολογίες στη κατηγορία των compact αυτοκινήτων. Κάτι που είναι σύμφωνο με τον στόχο της Volkswagen στο να προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες διαδοχικά σε ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης τελευταίας γενιάς που διατίθενται στο νέο ID.3. Χρησιμοποιώντας Swarm data στο σύστημα Travel Assist, κάνουμε το επόμενο βήμα στην πορεία προς την πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση».

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Εξωτερικά ξεχωρίζουν ο πιο μοντέρνος σχεδιασμός και βελτιωμένη αεροδυναμική. Το αμάξωμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen τραβάει τα βλέμματα διαθέτοντας μια φρέσκια και πολύ πιο δυναμική εμφάνιση. Τα νέα βελτιστοποιημένα ανοίγματα ψύξης αέρα και οι μεγάλες βαμμένες επιφάνειες κάνουν το μπροστινό μέρος να δείχνει πιο σίγουρο και πολύ πιο ευχάριστο από κάθε γωνία. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο νέας σχεδίασης προφυλακτήρας. Το καπό εμφανίζεται πλέον μακρύτερο επειδή η μαύρη λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ έχει αφαιρεθεί και οι εσοχές στα πλαϊνά τμήματα εκτείνονται πλέον στο εμπρός μέρος. Οι σχεδιαστές έχουν βελτιστοποιήσει την αεροδυναμική χάρη στη βελτιωμένη ροή αέρα γύρω από τους μπροστινούς τροχούς, γνωστή ως «αεροκουρτίνα». Στο πίσω μέρος, τα δύο τμημάτων φωτιστικά σώματα λάμπουν στο χείλος της πίσω πόρτας.

ΥΛΙΚΑ ΜΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Εσωτερικό είναι πλέον ανώτερης ποιότητας, με βιώσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης. Το εσωτερικό του νέου ID.3 συνδυάζει μοντέρνο σχεδιασμό και βιώσιμα υλικά. Οι ακριβείς ραφές σε χρώματα που κάνουν αντίθεση ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση ποιότητας. Η εταιρία χρησιμοποιεί το υλικό μικροϊνών Artvelours Eco για τις επενδύσεις των θυρών και τα καλύμματα των καθισμάτων, ένα ύφασμα που περιέχει 71% προϊόντα ανακύκλωσης. Αυτή είναι μια δευτερογενής πρώτη ύλη που λαμβάνεται με την ανακύκλωση πλαστικού που έχει προηγουμένως απορριφθεί ως απόβλητο τουλάχιστον μία φορά.

Το Artvelours Eco έχει τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά την εμφάνιση, την αίσθηση και την ανθεκτικότητα με τα συμβατικά νέα υλικά. Ο εσωτερικός εξοπλισμός είναι επίσης εντελώς απαλλαγμένος από υλικά ζωικής προέλευσης.

ID 3 photo4

ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ

Το σαλόνι εντυπωσιάζει με την ποιότητα των υλικών του, το φινίρισμα, τον σχεδιασμό την πολυτέλεια και την πληρότητα εξοπλισμού παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.

Οι χώροι είναι αρκετοί για τέσσερα με πέντε άτομα, πού δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα γόνατα και τα κεφάλια τους.

Ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα από 385 μέχρι 1267 λίτρα κρίνεται καλός για γην κατηγορία και το μέγεθος του αυτοκινήτου.

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι συγκεντρώθηκαν πολλές προτάσεις από πελάτες και εφαρμόστηκαν ως βελτιώσεις στα υλικά αλλά και για την ενίσχυση του βασικού πακέτου εξοπλισμού. Οι μαλακές επιφάνειες με γέμιση από αφρό στο ταμπλό δημιουργούν μία πιο ποιοτική αίσθηση στην αφή. Οι νέες επενδύσεις στα εσωτερικά των θυρών είναι επίσης πιο μαλακές και εφαρμόζονται σε μεγαλύτερης έκτασης επιφάνειες.

ID 3 photo5

ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στάνταρ έξυπνη ψηφιακή τεχνολογία. Η φόρτιση του νέου ID.3 είναι ευκολότερη και ακόμη πιο βολική χάρη στις στάνταρ λειτουργίες όπως το Plug & Charge (όπου το όχημα πιστοποιεί τον εαυτό του και ξεκινά τη διαδικασία φόρτισης άμεσα όταν το καλώδιο φόρτισης είναι συνδεδεμένο σε σταθμό φόρτισης) και την έξυπνη λειτουργία «Σχεδιασμός Διαδρομής Ηλεκτρικών Οχημάτων» (Electric Vechicle Route Planer). Σε μεγαλύτερα ταξίδια, το Electric Vehicle Route Planner υπολογίζει τις στάσεις φόρτισης, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να φθάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον προορισμό του, χρησιμοποιώντας real time πληροφορίες κίνησης και προβλέψεις τις οποίες συνδυάζει και αξιολογεί σε συνδυασμό με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Οι στάσεις για φόρτιση αξιολογούνται δυναμικά με βάση τη χωρητικότητα των εκάστοτε σταθμών φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία σχεδιασμού της διαδρομής μπορεί, για παράδειγμα, να προτείνει δύο στάσεις σύντομης φόρτισης με υψηλή ισχύ αντί για μία μόνο μεγάλη στάση φόρτισης με χαμηλή ισχύ. Επιπλέον, το σύστημα εντοπίζει σταθμούς φόρτισης που είναι κατειλημμένοι και έτσι δεν τους προτείνει εξαρχής. Τα σημεία ενδιαφέροντος μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή We Connect ID app.

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Μοντέρνος και διαισθητικός σχεδιασμός χαρακτηρίζουν το νέο ID.3 που συνοδεύεται από την τελευταία γενιά λογισμικού της Volkswagen. Αυτό βελτιώνει την απόδοση του λειτουργικού συστήματος και είναι σε θέση να λαμβάνει ενημερώσεις «over-the-air». Η συμπαγής οθόνη του πίνακα οργάνων με διαγώνιο 13,4 εκατοστών (5,3 ιντσών) βρίσκεται στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στο μέσο της κονσόλας φιλοξενείται η τυπική πλέον οθόνη αφής 30,5 εκατοστών (12 ιντσών) για το σύστημα πλοήγησης, τις λειτουργίες τηλεφώνου, το σύστημα πολυμέσων, τα συστήματα υποβοήθησης και τις ρυθμίσεις του οχήματος. Κατά τον σχεδιασμό της δομής των μενού ελήφθησαν υπόψη πολλές επιθυμίες και παρατηρήσεις πελατών. Μεταξύ άλλων, η διάταξη έχει γίνει πιο ξεκάθαρη και το μενού φόρτισης βρίσκεται πλέον στο πρώτο επίπεδο της οθόνης αφής.

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το προαιρετικό head-up-display επαυξημένης πραγματικότητας (AR head-up display) προβάλλει στο παρμπρίζ πληροφορίες όπως την ταχύτητα του οχήματος καθώς και τις οδηγίες δυναμικής πλοήγησης μέσω του GPS. Για τον οδηγό, αυτές οι πληροφορίες φαίνεται να βρίσκονται 10 μέτρα μπροστά από το όχημα και εμφανίζονται ευδιάκριτα και με την σωστή προοπτική.

ΑΦΘΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ

Άφθονα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς.

Το προαιρετικό Travel Assist με Swarm data3 είναι πλέον διαθέσιμο και στο ID.3. Σε συνδυασμό με το προσαρμοζόμενο cruise control (ACC) για διαμήκη έλεγχο οχήματος από 0 km/h έως την τελική του ταχύτητα και το Lane Assist για πλευρικό έλεγχο, αυτό το σύστημα υποβοήθησης οδηγού μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο δοκιμασμένα συστήματα που είναι πλήρως συνδυασμένα μεταξύ τους στο νέο ID.3. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα Swarm data, το Travel Assist χρειάζεται να έχει έστω και μία καθορισμένη σήμανση λωρίδας δρόμου για να μπορεί κρατήσει το όχημα στη λωρίδα του, ακόμα και όταν αυτό οδηγείται σε επαρχιακούς δρόμους.

ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η εταιρεία έφτασε σε ένα ακόμη ορόσημο στο δρόμο για να γίνει ένας πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές, βασισμένος σε λογισμικό. Από το λανσάρισμα της οικογένειας μοντέλων ID., περισσότερα από 600.000 ID. μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) έχουν ήδη παραδοθεί μέχρι στιγμής σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η γκάμα προϊόντων της Volkswagen περιλαμβάνει πλέον έξι ID. μοντέλα. Εκτός από την παραγωγή στα εργοστάσια στο Zwickau και τη Δρέσδη, το νέο ID.3  κατασκευάζεται ήδη στο μητρικό εργοστάσιο στο Wolfsburg από το φθινόπωρο.

ID 3 photo6

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Με ιπποδύναμη 204 ίππους και ροπή στρέψης  310 Nm, το νέο ID.3  των 1820 κιλών βάρους, φθάνει στην έκδοση Pro , (  μπαταρία 58 άρα ) τα 0 ως 100 χλμ/ωρ σε 7.3 δευτερόλεπτα και τα 160 χλμ /ωρ σε τελική ταχύτητα. Στην έκδοση Pro S λόγω βάρους της μεγαλύτερης μπαταρίας των 77 kWh, η επιτάχυνση βρίσκεται στα 7.8  δευτερόλεπτα, τιμές πολύ καλές για την κατηγορία του και την τιμή αγοράς του.

Και στις δυο περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, όπου βρίσκεται και ο κινητήρας.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Η έκδοση Pro έχει αυτονομία 429 χλμ σύμφωνα με το εργοστάσιο και η πραγματική της αυτονομία , με μέση κατανάλωση  13.2 kWh /100km, δεν απέχει πολύ και  με προσεκτική χρήση μπορεί και  να την ξεπεράσει αγγίζοντας τα 440 χλμ.

Στο  Pro S η θεωρητική αυτονομία είναι 559 χλμ και η πραγματική βρίσκεται πολύ κοντά επίσης, αν προσέξεις.

Ο χρόνος φόρτισης στο σπίτι, για το Pro, με υποστήριξη ισχύος ως 11 kW  φθάνει τις έξι ώρες ενώ με συνεχές ρεύμα ως 100 kW  είναι μόλις μισή ώρα για το 80% της φόρτισης.

ID 3 photo3

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το χαμηλό κέντρο βάρους , τα φαρδιά ελαστικά και  οι προσεκτικά ρυθμισμένες αναρτήσεις, εξασφαλίζουν μια αρμονική και εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση, πού εντυπωσιάζει και συνοδεύεται από αποτελεσματικά και ανθεκτικά φρένα, άνεση στο δρόμο παρά τις σχετικά σφικτές αναρτήσεις και εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο κύλισης.

Ο οδηγός εξοικειώνεται γρήγορα  με τα φρένα , τις οθόνες, τους διακόπτες και τα λοιπά χειριστήρια και  συχνά θα αναζητήσει και τις σπορ προεκτάσεις του οχήματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μια κορυφαία πρόταση στην συγκεκριμένη κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, με  τεχνολογία , ασφάλεια, πληρότητα εξοπλισμού, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής , πρωτοποριακά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, εξαιρετική οδική συμπεριφορά και πολύ  μεγάλη αυτονομία, που δύσκολα πλησιάζει ο ανταγωνισμός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ