Η Mercedes-Benz υπερτερεί της Tesla

Η Mercedes-Benz υπερτερεί της Tesla

Το σύστημα ονομάζεται “Drive Pilot” έχει ήδη λάβει την έγκριση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αρχής Μεταφορών (ΚBA) και αναμένεται να ενσωματωθεί μέσα στο 2022 τόσο στη νέα S-Class, όσο και στην ηλεκτρική EQS.

Θα λειτουργεί σε ταχύτητες κάτω των 60 χλμ./ώρα, με σκοπό τη διευκόλυνση των οδηγών σε συνθήκες έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης, με την ενεργοποίησή του να γίνεται μέσω ενός μπουτόν στο τιμόνι.

Όσοι, λοιπόν, αποκτήσουν από τα μέσα του 2022 τη S-Class ή την EQS, θα μπορούν να αποσύρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και την προσοχή τους από το δρόμο, ώστε να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες όπως ή χρήση του συστήματος πολυμέσων, για online αγορές, παρακολούθηση ταινίας κ.ο.κ.

Χάρη στους αισθητήρες LiDAR, στις κάμερες, τα μικρόφωνα, αλλά και στον αισθητήρα υγρασίας στο εσωτερικό του τροχού, το Drive Pilot αντλεί δεδομένα για τις οδικές συνθήκες (π.χ. ολισθηρότητα του δρόμου και πινακίδες οδικής σήμανσης) και ελέγχει ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την απόστασή του από το προπορευόμενο όχημα.

Mercedes autonomous drivin level 3 4 1

Καθοριστική συμβολή για όλα τα παραπάνω έχεις ο ψηφιακός χάρτης υψηλής ανάλυσης “digital HD map”, που είναι συμβατός με over-the-air αναβαθμίσεις, και διακρίνεται για την τεχνολογική του υπεροχή έναντι των παραδοσιακών συστημάτων πλοήγησης.

Πυρήνας του συστήματος είναι η κεντρική μονάδα ελέγχου της Mercedes-Benz που παρέχει όλο το framework και τους αλγόριθμους που απαιτούνται για τη λειτουργία του συστήματος Drive Pilot. Επιπροσθέτως, το σύστημα μπορεί να προβλέψει ανεπιθύμητες καταστάσεις, ειδοποιώντας τον οδηγό μέσω ηχητικού σήματος ή δονήσεων στο τιμόνι.

Mercedes autonomous drivin level 3 2 1

Εφόσον ο τελευταίος δεν ανακτήσει τον έλεγχο τότε το σύστημα θα επιβραδύνει ομαλά το όχημα, προτού το ακινητοποιήσει πλήρως. Στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης εκτάκτου ανάγκης, ενώ θα ξεκλειδώσουν αυτόματα τα παράθυρα και οι πόρτες, διευκολύνοντας την πρόσβαση στο εσωτερικό σε όποιον σπεύσει σε βοήθεια.

Η έγκριση του Drive Pilot από την KBA αποτελεί μια νίκη της Mercedes απέναντι στην Tesla, η οποία -παρά τις επίμονες προσπάθειές της- δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, μιας και το σύστημα Autopilot βαθμονομείται έως επιπέδου 2. Διευκρινίζεται ότι η ενσωμάτωση του Drive Pilot στις S-Class και EQS, απαιτεί την αγορά τους στη Γερμανία, αλλά και την κίνησή τους σε γερμανικό έδαφος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS