Μεξικό: Τουλάχιστον 200 κροκόδειλοι κυκλοφορούν σε πόλεις στα βόρεια της χώρας, μετά την επέλαση του τυφώνα «Μπέριλ»

Μεξικό: Τουλάχιστον 200 κροκόδειλοι κυκλοφορούν σε πόλεις στα βόρεια της χώρας, μετά την επέλαση του τυφώνα «Μπέριλ»

Οι έντονες βροχοπτώσεις που συνδέονται με τον τυφώνα Μπέριλ και την προηγούμενη τροπική καταιγίδα Alberto οδήγησαν τουλάχιστον 200 κροκόδειλους να εισέλθουν σε αστικές περιοχές στα βόρεια του Μεξικού, στην πολιτεία Tamaulipas, απέναντι από το Τέξας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι έχουν αιχμαλωτίσει και μεταφέρει περίπου 200 από τα μεγάλα ερπετά από τον Ιούνιο που έκανε την επέλασή της η καταιγίδα. Λίγο μετά το πέρασμά του έκανε και ο τυφώνας Μπέριλ πριν φτάσει στο νότιο Τέξας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη των υδάτων στις παράκτιες λιμνοθάλασσες, με αποτέλεσμα τα ζώα να συρθούν σε πόλεις όπως το Tampico και οι κοντινές πόλεις Ciudad Madero και Altamira, όπου έχουν αιχμαλωτιστεί τουλάχιστον 165 κροκόδειλοι.

Μεξικό: Το πρόβλημα μπορεί να συνεχιστεί

Η επικεφαλής του τμήματος περιβάλλοντος της πολιτείας Tamaulipas, Karina Lizeth Saldívar, ανέφερε σε δήλωσή της ότι «οι πρόσφατες βροχές αύξησαν τη στάθμη των υδάτων στα συστήματα λιμνοθαλασσών, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των θεάσεων κροκοδείλων».

Το ομοσπονδιακό γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για την Προστασία του Περιβάλλοντος δήλωσε ότι περίπου 40 ακόμη κροκόδειλοι είχαν συλληφθεί στην περιοχή τον Ιούνιο και μεταφέρθηκαν σε κατάλληλο βιότοπο εκτός κατοικημένων περιοχών.

Οι κροκόδειλοι αποτελούν προστατευόμενο είδος στο Μεξικό. Οι επιθέσεις από αυτούς στο Μεξικό είναι σπάνιες αλλά έχουν συμβεί.

Το πρόβλημα μπορεί να συνεχιστεί, ανέφερε το γραφείο, σημειώνοντας ότι «καθώς η στάθμη του νερού πέφτει σε μέρη όπως δρόμοι και αποχετευτικά κανάλια που είχαν πλημμυρίσει, οι κροκόδειλοι θα εμφανιστούν και οι θεάσεις σίγουρα θα αυξηθούν».

Το πρόβλημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, όταν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν βίντεο με αρκετούς κροκόδειλους δεμένους σε αστικές περιοχές. Αυτό «προκάλεσε αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η υπηρεσία.

Οι κροκόδειλοι αποτελούν προστατευόμενο είδος στο Μεξικό. Οι επιθέσεις από αυτούς στο Μεξικό είναι σπάνιες αλλά έχουν συμβεί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ