Citroen C5 Aircross Hybrid ... Δημιουργική τεχνολογία [test]

Citroen C5 Aircross Hybrid ... Δημιουργική τεχνολογία [test]

Με το  νέο υβριδικό κινητήριο σύνολο των 136 ίππων, η μεγάλη γαλλική εταιρεία προσθέτει την υβριδική τεχνολογία 48V στη γκάμα του C5 Aircross.

Το συγκεκριμένο υβριδικό κινητήριο σύνολο, προσφέρει κατά περίπτωση, τα πλεονεκτήματα  της αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές, συμβάλλοντας αισθητά στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

ΕΛΑΦΡΑ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βασισμένο στην πιο πρόσφατη συμπαγή και ελαφριά υβριδική τεχνολογία της εταιρείας , το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης διαθέτει μια μπαταρία 48V που επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του  βενζινοκινητήρα PureTech 136 ίππων  ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για να συνεργάζεται το νέο υβριδικό σύστημα, σε συνδυασμό με ένα νέο «εξηλεκτρισμένο» κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ë-DCS6 και έναν ηλεκτροκινητήρα 21kW.

Υβριδικά με το ίδιο κινητήριο σύνολο των 136 ίππων είναι επίσης, τα C 4, το C4 X και το  C5 X.

2179533 9ievsepumc whr

ΚΑΙ PLUG-IN-HYBRID ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Να σημειώσουμε ότι το C5 Aircross, διατίθεται επίσης και σαν Plug-In-Hybrid σε εκδόσεις με  181 και 225 ίππων με   θερμικό κινητήρα  1598 κυβικών εκατοστών και ηλεκτροκινητήρες  150ps/ 81 kw για την πρώτη και 181ps/81 kW  για τη δεύτερη.

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ  ΡΥΠΟΙ

Εκπέμποντας μόνο 127g CO2/km σύμφωνα με τον μικτό κύκλο WLTP, το C5 Aircross Hybrid 136 ίππων , εκπέμπει 9% λιγότερο CO2 συγκριτικά με την μη εξηλεκτρισμένη βενζινοκίνητη έκδοση και αντίστοιχα 12% λιγότερο CO2 από την έκδοση diesel.

ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Η τεχνολογία 48V Hybrid  παρέχει τη δυνατότητα υβριδικής κίνησης, ή ακόμα και αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων, βελτιωμένη οδηγική άνεση και περιορισμό των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης συνολικά.

C5 AIR HEV

ΤΡΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 136 ΙΠΠΩΝ

Την «καρδιά» του υβριδικού συστήματος αποτελεί πλέον ο νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενος 1199 κυβικών εκατοστών PureTech κινητήρας βενζίνης, που είναι ειδικά εξελιγμένος για αυτό το κινητήριο υβριδικό σύνολο. Το 40% των εξαρτημάτων του είναι νέο, με τον 3κύλινδρο κινητήρα των 1.199 κ.εκ. να αποδίδει 136 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ, που εξασφαλίζουν επιτάχυνση 10.1 δευτερόλεπτων για τα 0-100 χλμ /ώρα και τελική ταχύτητα 200 χλμ/ωρ.

ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ

Η επιλογή υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, όπως και καδένας χρονισμού συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοση και τη αξιοπιστία του νέου συστήματος μετάδοσης κίνησης. Το σύστημα έχει προδιαγραφές Euro 6,4 και καθώς λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Miller, εξασφαλίζει βελτιωμένη θερμική απόδοση.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 28 ΙΠΠΩΝ

Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ισχύ 21kW (28 ίππων ) και ροπή 55Nm. Επιτρέπει στο C5 Aircross, να κινείται με 100% ηλεκτρική ισχύ όταν δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις ροπής  στις  χαμηλές ταχύτητες και επίσης κατά τους ελιγμούς ή την επιβράδυνση ενώ βοηθά και τον βενζινοκινητήρα κατά την εκκίνηση. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, λειτουργεί ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας, γεγονός που μειώνει ταυτόχρονα τη φθορά των φρένων. Επιπλέον μια μίζα με ιμάντα, που τροφοδοτείται από το ενσωματωμένο σύστημα 48V, επιτρέπει στον βενζινοκινητήρα να ξεκινά γρήγορα και με άμεση απόκριση.

C5 AIR HEV 1 1

ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Το νέο ηλεκτροκίνητο κιβώτιο  – ë-DCS6 – διαθέτει εξατάχυτο σύστημα διπλού συμπλέκτη συνεχούς ροπής και είναι ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά συστήματα. Οι αλλαγές ταχυτήτων είναι αισθητά πιο ομαλές και η οδήγηση εμφανίζεται πιο ήσυχη και  άνετη. Ο ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και η ECU είναι όλα ενσωματωμένα σε ένα συμπαγές πακέτο, καταλαμβάνοντας λιγότερο συνολικά  χώρο κάτω από το καπό.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΙΟΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ 48V

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, με διαθέσιμη χωρητικότητα 432Wh, είναι εγκατεστημένη κάτω από το αριστερό μπροστινό κάθισμα, χωρίς να επηρεάζει το μέγεθος του χώρου αποσκευών ή τον εσωτερικό χώρο στην καμπίνα των επιβατών.

Επιπλέον, χάρη σε έναν μετατροπέα τάσης, μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το ηλεκτρικό σύστημα 48V μετατρέπεται σε ισχύ 12V για τις ανάγκες του εξοπλισμού του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο, δύο ξεχωριστά ηλεκτρικά δίκτυα μπορούν να λειτουργούν παράλληλα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΥΠΩΝ

Συνοπτικά με  το νέο αυτό υβριδικό σύστημα κίνησης, η Citroën προσφέρει μια νέα  επιλογή, η οποία παρέχει το πλεονέκτημα , κατά περίπτωση και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κίνησης, τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής οδήγησης, εξοικονομώντας καύσιμα και μειώνοντας τις εκπομπές CO2.

ΕΩΣ 20% ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Το C5 Aircross Hybrid μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περιορισμένη απόσταση στην πόλη, σε σύντομες διαδρομές, ή κατά τους ελιγμούς. Η υβριδική τεχνολογία 48V βελτιστοποιεί τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου του οχήματος, με μέση εξοικονόμηση καυσίμου 15%,  σε σύγκριση με τις αυτόματες βενζινοκίνητες εκδόσεις PureTech 130 EAT8. Η αποδοτικότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το όχημα κινείται σε αστικό περιβάλλον, με μέση εξοικονόμηση καυσίμου σχεδόν 20%!

2229648 mgckcomhqa whr

9% ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΡΥΠΟΙ

Το υβριδικό σύστημα κίνησης 48V έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στις εκπομπές CO2, με μείωση έως και 9% (13g) σε σύγκριση με τη βενζινοκίνητη έκδοση 130 YOU, επιτυγχάνοντας τιμές  127g CO2/km σύμφωνα με τον μικτό κύκλο WLTP.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει επιπλέον ισχύ 9kW (περίπου 12 ίππους), βοηθώντας στην επιτάχυνση. Καθώς η μπαταρία επαναφορτίζεται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει, το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης κάνει την καθημερινή μετακίνηση πιο άνετη  ικανοποιώντας τους οδηγούς  που θέλουν να βιώσουν την αίσθηση και την εμπειρία  της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να χρειάζεται βέβαια επαναφόρτιση με καλώδιο.

ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το νέο C5 Aircross 136 Hybrid διατηρεί την άνεση και τα χαρακτηριστικά του C5 Aircross, όπως την εξελιγμένη  ανάρτηση που είναι υπεύθυνη για την πολύ καλή οδική συμπεριφορά του οχήματος, τα καθίσματα Citroën Advanced Comfort®, την μεγάλη ευρυχωρία του σαλονιού των πέντε ατόμων, του χώρου αποσκευών που φθάνει τα 1630 λίτρα , και την  εξαιρετική πρακτικότητα , μαζί με όλες τις επιλογές εξατομίκευσης που επιλέγουν οι  αγοραστές και φυσικά σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υψηλά επίπεδα εξοπλισμού του μοντέλου.

ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Για μεγαλύτερη ευκολία  χρήσης , ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει αναβαθμιστεί με μια ειδική οθόνη, όπου ο οδηγός έχει όλες τις απαραίτητες  πληροφορίες για την υβριδική οδήγηση, ακριβώς μπροστά στα μάτια του, όπως:

  • Το στροφόμετρο σε μπλε χρώμα που δείχνει την 100% ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης.
  • Την ροή ενέργειας του υβριδικού συστήματος κίνησης.
  • Την ένδειξη φόρτισης μπαταρίας.
  • Την λειτουργία οδήγησης, μέσω μετρητή ισχύος (Charge, Eco, Power).
  • Και το ποσοστό επίσης της απόστασης που διανύθηκε σε ηλεκτρική λειτουργία, ανά πάσα στιγμή και κατά μέσο όρο.

C5AircrossHybrid136

Ως προς το επίπεδο εξοπλισμού , το C5 Aircross Hybrid 136 διατίθεται στις εκδόσεις :YOU!, YOU! CONNECT, PLUS, MAX. Επιπλέον, όπως και όλα τα μοντέλα της Citroën, το C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6 συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Οι τιμές του C5 Aircross Hybrid 136 ίππων με τι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αρχίζουν από 31.500  ευρώ και θεωρούνται απόλυτα ανταγωνιστές.

C5 AIR HEV 4

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μία από τις πλέον ολοκληρωμένες υβριδικές προτάσεις της αγοράς, με ελαφρά , συμπαγή και αποδοτική υβριδική τεχνολογία , που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία καυσίμων σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, μειωμένες εκπομπές ρύπων  και καλές επιδόσεις σε συνδυασμό με τα  γνωστά   πλεονεκτήματα του C5 Aircross, την εντυπωσιακή σχεδίαση, την ευρυχωρία , την άνεση, την ευκολία οδήγησης και τη θετική οδική συμπεριφορά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ