Παραίτηση για τα μάτια του κόσμου

Παραίτηση για τα μάτια του κόσμου

Χρειάστηκε να περάσουν έντεκα ημέρες μετά την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι για να αποφασίσει να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κύριος Τόσκας.

Ο πρώην υπουργός, προφανώς λόγω πολιτικών πιέσεων, αποφάσισε να αποχωριστεί τον χιτώνα του «τα πράξαμε όλα σωστά» και «εάν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ξανά τη φωτιά θα έκανα ακριβώς τα ίδια», και να συμβιβαστεί με την επιβεβλημένη παραίτηση.

Ίσως μάλιστα, οι έντεκα μέρες που απαιτήθηκαν για την παραίτησή του να ήταν το διάστημα για να πεισθεί να εγκαταλείψει την καρέκλα του υπουργού, -το πρόβλημα της μη παραίτησης το έχουμε παρατηρήσει έντονα τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα-ΑΝελ-. Είναι φανερό ότι ο κύριος Τόσκας πιέστηκε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ελπίζοντας σε όποια πιθανή διάσωση της κυβέρνησης στο θέμα διαχείρισης της φωτιάς, και όχι βεβαίως γιατί ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί για τα τραγικά λάθη που έγιναν στην διαχείριση της φωτιάς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σβήσιμό της.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι έμπειρος στην πολιτική διαστρέβλωση των γεγονότων, αλλά στο θέμα της τραγωδίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, καταμετρώντας μέχρι σήμερα 87 νεκρούς, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα πόσοι θα καταλήξουν από τα τραύματά τους, δεν κατόρθωσε να πείσει με τις θεατρικές παρουσίες του, την ελληνική κοινωνία.

Η φωτιά στο Μάτι ξεγύμνωσε την ελληνική κυβέρνηση, αποδεικνύοντας και στους περισσότερο δύσπιστους τον τρόπο με τον οποίο έχουν «αγκαλιάσει» την καρέκλα της διακυβέρνησης, την οποία δεν έχουν σκοπό να θυσιάσουν ούτε για ηθικούς λόγους. Όποια προσπάθεια διάσωσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τα αίτια της πυρκαγιάς έπεσε στο νερό, όπως για παράδειγμα, ότι η τραγωδία οφειλόταν στην κακή δόμηση, για την οποία μάλιστα υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις των τελευταίων σαράντα ετών, που επέτρεψαν την άναρχη δόμηση. Είναι αλήθεια ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν την κατάσταση αυτή στο Μάτι, αλλά βεβαίως την διατήρησε και αυτή η κυβέρνηση, με υπογραφές των Σταθάκη, Βούτση, Κουρουμπλή.

Δεν είναι δυνατόν να λησμονήσουμε ότι ο κύριος Σταθάκης, το 2015, έδωσε άδειες σε αυθαίρετα ή, ότι ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Ναυτιλίας ζητούσαν το 2015 εγγράφως την αναβολή κατεδαφίσεων. Και βέβαια δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τί έλεγε ο νυν υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ και εξηγούσε σε τηλεοπτική συνέντευξη τη διαδικασία που απαιτείται για να πάρει άδεια κάποιος που έχει αυθαίρετο.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πολιτεύτηκε με το σλόγκαν ότι, εμείς ήρθαμε να αλλάξουμε ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά. Παρολ’ αυτά έπραξαν όλα τα στρεβλά και κομματικοκεντρικά που έπρατταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε μόλις τρία χρόνια, χωρίς μάλιστα να κατορθώσουν να δημιουργήσουν κάτι ευεργητικό για τον τόπο αυτό, χρεώνοντας ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.

* του Μάνου Καμπανέλλη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS