Η "ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ

elliniki oikonomia yfesi

του Μάνου Καμπανέλλη

Η κυβέρνηση ακροβατεί επικίνδυνα έχοντας χάσει κάθε επαφή με τον ρεαλισμό τον οποίο και ευαγγελίζεται. Γιατί, ποιος λογικός άνθρωπος, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη, που ήταν και το σημαντικό προεκλογικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ μπορεί να έρθει με τα μέτρα που η ίδια προτείνει στους θεσμούς;

Το «σκίσιμο» του μνημονίου το πίστεψαν μόνο οι αφελείς, αλλά την επίτευξη ανάπτυξης σίγουρα τη θεώρησε εφικτή μεγάλο μέρος από το 36% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος διάβασε χθες τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να έπαθε σοκ. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, με όραμα την ανάπτυξη, προτείνει αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%.

Εκτός της θεωρίας των παιγνίων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ένας τέτοιος συντελεστής είναι απαγορευτικός για κάθε ξένο επιχειρηματία να επενδύσει στη χώρα μας; Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι θα οδηγήσει μαθηματικά τις ελληνικές επιχειρήσεις, που οριακά έχουν κρατηθεί όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης, σε αφανισμό, ή όποιες επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα σε αναζήτηση έδρας σε άλλες χώρες και κυρίως στις Βαλκανικές;

Εκτός αυτού του μέτρου βέβαια, η κυβέρνηση προτείνει και έκτακτη εισφορά 12% σε εταιρίες που είχαν κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ το 2014. Το συγκεκριμένο «αναπτυξιακό» μέτρο θα «βοηθήσει» σίγουρα στην αύξηση της ανεργίας με δεδομένο ότι, οι μεγάλες επιχειρήσεις την άμεση εξοικονόμηση οικονομικών πόρων την πραγματοποιούν με μείωση του προσωπικού.

Το 80% σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας δεν θέλει το GREXIT, αλλά οι πρωτοβουλίες και χειρισμοί του σημερινού πρωθυπουργού μπορεί να οδηγήσουν σε μία συμφωνία που θα αποφύγει το GREXIT, αλλά θα δημιουργήσει στο εσωτερικό της χώρας μία οικονομική κατάσταση με χαρακτηριστικά GREXIT.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS