Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

tsipras ant1

του Μάνου Καμπανέλλη

Απομένουν 48 ώρες για το κρίσιμο δημοψήφισμα και τα στελέχη της κυβέρνησης, με πρώτο τον πρωθυπουργό, εξακολουθούν να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις.

Στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: “Δεν θα πω ψέματα στους πολίτες, δεν τους έχω πει εδώ και πέντε μήνες και δεν θα τους πω τώρα. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω προλάβει να αγαπήσω την καρέκλα μου και δεν θα βάλω την καρέκλα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου”.

Πριν τελειώσει τη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, τον διέψευσε ο ίδιος ο υπουργός του και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σε συνέντευξη του στο CNN δήλωνε: ”Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα”.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους πρώην πρωθυπουργούς που κάνουν παρεμβάσεις λέγοντας ότι “τώρα κάνουν όλοι δηλώσεις, ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου. Δεν έχουν ευθύνες για το πώς φθάσαμε εδώ, εγώ ευθύνομαι στους πέντε μήνες; Ποιος δημιούργησε τα χρέη και τα ελλείμματα, ποιος δημιούργησε το πελατειακό κράτος;”.

Και η απάντηση έρχεται αβίαστα εάν σκεφθούμε πόσο υποκριτική είναι η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού, όταν την προηγούμενη εβδομάδα που η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για το δημοψήφισμα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “βοηθούσαν” συγγενείς ή φίλους ώστε να διευρυνθεί το πελατειακό κράτος που κατηγόρησε χθες ο πρωθυπουργός. 

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις των υπουργών που καθησυχάζανε καθημερινά τους πολίτες:

- «η διαπραγμάτευση θα κλείσει»
- «δεν θα υπάρξει Capital Control»
- «δεν θα γίνει δημοψήφισμα»
- «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί»
- «δεν θα κοπεί το ΕΚΑΣ»
- «υφεσιακά μέτρα δεν θα γίνουν αποδεκτά»,

χωρίς βέβαια να υπολογίσει κανείς το πρόγραμμα Θεσ/κης...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην κυβέρνηση με ψευδείς δηλώσεις και υποσχέσεις, το 1/3 του Ελληνικού λαού τον πίστεψε, αλλά ακόμα και την ύστατη στιγμή, θα είχε την υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να πει την αλήθεια.

Μέσα σε 5 μήνες, μια αριστερή κυβέρνηση, κατόρθωσε να πει τόσα ψέματα αλλά και να οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, όπως καμία άλλη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά. Εάν οι κυβερνώντες ενδιαφέρονταν για τον ταλαιπωρημένο, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, Έλληνα πολίτη, εάν σέβονταν τις θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία 5 χρόνια, θα προσπαθούσαν να του βελτιώσουν τη ζωή και όχι να τον οδηγήσουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δημαγώγησε τα τελευταία 6-7 χρόνια όσο κανένας Έλληνας πολιτικός στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, και χρησιμοποίησε την ανάγκη του λαού για ελπίδα, ώστε από το οριακό 3% του 2009 να ανέλθει στο 36,4% το 2015 και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δυστυχώς όμως, για την Ελλάδα και τον ίδιο, η δημαγωγία δεν βοηθάει στη διακυβέρνηση μιας χώρας, σε περιόδους μάλιστα κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποποιούμενος τις δικές του τεράστιες ευθύνες, μεταφέρει την απόφαση στον Ελληνικό λαό και κατηγορεί την Ευρώπη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λησμονώντας, όμως, ότι παρέλαβε μια χώρα σε προσπάθεια ανάκαμψης και μέσα στο ευρώ.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι ξεκάθαρο ότι αφορά στην παραμονή ή όχι της χώρας μας στο Ευρώ, διότι κανείς δεν πιστεύει ότι αυτό που δεν πέτυχε αυτή η κυβέρνηση σε 5 μήνες, θα το πετύχει σε 48 ώρες.

Η ευθύνη μεταφέρθηκε από τους κυβερνώντες στον Ελληνικό λαό, ο καθένας από εμάς έχει την υποχρέωση να λάβει μία σημαντική απόφαση, μακριά από κομματικές επιλογές, αλλά μία απόφαση που θα αφορά το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ