Δείπνο Μακρόν: 100 ηγέτες, 400 VIPs, ένα φαντασμαγορικό τραπέζι κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου
Φωτογραφία: Youtube

Δείπνο Μακρόν: 100 ηγέτες, 400 VIPs, ένα φαντασμαγορικό τραπέζι κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου

Δείπνο προς τιμήν ηγετών και άλλων VIPs παρέθεσαν χθες το ζεύγος Μπαχ και το ζεύγος Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου, ενόψει Ολυμπιακών.

Πρόκειται για το παραδοσιακό και υψηλού κύρους «Δείπνο του Προέδρου» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), που συνδιοργανώνεται με τη γαλλική προεδρία ως μια συνήθεια που ξεκίνησε από τον Τόμας Μπαχ την παραμονή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας το 2014.

Στο δείπνο βρέθηκαν περίπου 500 καλεσμένοι, αρχηγοί κρατών - ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και ομίλων που χρηματοδοτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους με το Eurostar, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ' και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη, καθώς και η Τζιλ Μπάιντεν, εκπροσωπώντας τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ελπίδα του Ελιζέ ήταν να εκμεταλλευθεί την παρουσία των προσκεκλημένων αρχηγών κρατών και προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους για να καταστήσει αυτό το γεύμα μια «διπλωματική στιγμή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλεσμένοι απόλαυσαν πιάτα του βραβευμένου σεφ, που ειδικεύεται σε δείπνα με διπλωματικό χαρακτήρα, Αλέν Ντουκάς.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, το τραπέζι ήταν διακοσμημένο με λουλούδια σε σκούρες γήινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με χρυσές λεπτομέρειες σε κεριά, πιάτα και ποτήρια.

Δρακόντεια μέτρα για το δείπνο στον Λούβρο -Άγνωστο το μενού

Το δείπνο έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μόνο για τους αρχηγούς κρατών έχουν επιστρατευθεί 300 αξιωματικοί της SDLP, ενώ όλοι όσοι εργάστηκαν για τη βραδιά -από τους σερβιτόρους μέχρι τους μάγειρες- είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά, όπως και το ποινικό τους μητρώο.

Σήμερα η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων -Οι απουσίες

Όπως σημειώνει η Le Monde, η λίστα των παρευρισκομένων στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (η οποία κυκλοφόρησε την Πέμπτη 25 Ιουλίου) δεν περιλάμβανε το όνομα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Με τα εγκαίνια του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο μόλις μια μέρα μακριά, η απουσία του Ζελένσκι θα ήταν ιδιαίτερα εμφανής», σημειώνει.

Η Γαλλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί δεκάδες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν με μια εκθαμβωτική τελετή στον ποταμό Σηκουάνα σήμερα. «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο», δήλωσε ο Samuel Ducroquet, πρεσβευτής της Γαλλίας για τον αθλητισμό. Η Ρωσία, εδώ και καιρό ισχυρή δύναμη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, έχει αποκλειστεί από τους Αγώνες του Παρισιού ως απάντηση στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, που διανύει τώρα τον τρίτο χρόνο, αλλά μια μικρή ομάδα ουδέτερων αθλητών θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Κανένας Ρώσος αξιωματούχος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει προσκληθεί στην τελετή έναρξης, ενώ μια ισραηλινή αντιπροσωπεία θα προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι εντάσεις μαίνονται για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, θα παραστεί στην τελετή, παρά τις διαμαρτυρίες από την Τεχεράνη. Ο Χέρτζογκ θα συναντήσει επίσης τον Μακρόν στο περιθώριο της τελετής. Ο αρχηγός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιμπρίλ Ραγιούμπ.

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Keir Starmer, ο οποίος επιθυμεί να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Γαλλία, θα βρίσκεται στις κερκίδες με θέα τον Σηκουάνα. Άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες που αναμένεται να παραστούν είναι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Γεωργία θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Irakli Kobakhidze και την Πρόεδρο Salome Zurabishvili, ενώ θα παρευρεθεί και η Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu. Η πριγκίπισσα της Βρετανίας Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου Γ', και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό έφτασαν τη Δευτέρα για να παραστούν στη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη της ΔΟΕ. Παρών θα είναι και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ'. Η Δανία θα εκπροσωπηθεί από τον βασιλιά Φρειδερίκο Χ και τη βασίλισσα Μαρία, καθώς και την πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Πρόεδρος των Εμιράτων σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των καλεσμένων. Όμως, ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, μέλος της ΔΟΕ, εθεάθη στο Παρίσι στην παραδοσιακή προαγωνιστική περίοδο και θα είναι παρών. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Han Zheng. Όσο για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των καλεσμένων των Ηλυσίων.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εμπιστεύτηκε στη σύζυγό του Ροζανγκέλα την εκπροσώπηση του έθνους, αλλά ο ηγέτης της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι και ο Γκουστάβο Πέτρο της Κολομβίας επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ