Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη - Όλα όσα γνωρίζουμε για την μεγάλη βραδιά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη - Όλα όσα γνωρίζουμε για την μεγάλη βραδιά

Σε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, που για πρώτη φορά στα χρονικά θα είναι πλωτή, καθώς θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Σηκουάνα, ανάβει απόψε στο Παρίσι η φλόγα των τριακοστών τρίτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για τις 20:24 ώρα Ελλάδος, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του πύργου του Αΐφελ.

Το φαντασμαγορικό σόου «γαλλικής ιστορίας» θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών και θα βασίζεται στα σκηνικά που προσφέρει η «Πόλη του Φωτός», οι γέφυρες του Παρισιού, οι στέγες, τα μουσεία -Ορσέ, Λούβρο - και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού και η Παναγία των Παρισίων.

Την τελετή έναρξης θα μεταδώσουν απευθείας η ΕΡΤ1 και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα η ΕΡΤ3.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επτασφράγιστο μυστικό το τι θα δούμε στην τελετή έναρξης - Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη μοναδική γιορτή

Η γιορτή τετράωρης διάρκειας που θα εκτυλιχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα γίνεται με σχεδόν ολοκληρωτικά... άγνωστο σενάριο, καθώς οι Γάλλοι διοργανωτές τηρούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες μιας γιορτής που θα φέρει τη σφραγίδα του 42χρονου σκηνοθέτη, Τομά Ζουλί. Μέχρι στιγμής, αυτά που έχουν γίνει γνωστά είναι:

Τελετή έναρξης με παρέλαση, καραβάκια, Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν!

1) Η παρέλαση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί με καραβάκια στα νερά του Σηκουάνα, σε μια μαγευτική διαδρομή 6 χιλιομέτρων. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά η παρέλαση θα ανοίξει με την αποστολή της Ελλάδος (και σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη) και θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της ολυμπιακής ομάδας της οικοδέσποινας Γαλλίας. Οι θεατές που θα την παρακολουθήσουν από κοντά έχουν ενημερωθεί ότι το τετράωρο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί αποκλειστικά στο Σηκουάνα και δεν θα υπάρξει κάποιο δρώμενο στο “Σταντ ντε Φρανς”.

Η επανεμφάνιση της Σελίν Ντιόν και το ντουέτο με τη Lady Gaga

2) Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς οι γέφυρες του Σηκουάνα και τα πιο ιστορικά μνημεία του Παρισιού θα φιλοξενήσουν κορυφαίους καλλιτέχνες που θα ντύσουν μουσικά τη μαγική βραδιά. Τα μόνα ονόματα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι αυτά της Σελίν Ντιόν και της Lady Gaga που αναμένεται να ερμηνεύσουν το περίφημο “La vie en rose” στην επιστροφή της κορυφαίας Καναδής τραγουδίστριας στη διεθνή σκηνή, τρία χρόνια μετά τη διάγνωσή της SPS (Σύνδρομο Καθηλωμένου Ανθρώπου).

300,000 θεατές

3) Στις όχθες του Σηκουάνα θα βρίσκονται περισσότεροι από 100 αρχηγοί κρατών (ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης), 104.000 φίλαθλοι με εισιτήρια, άλλοι 220.000 με προσκλήσεις, ενώ είναι δεδομένο ότι αρκετοί ακόμη κάτοικοι του Παρισιού θα θελήσουν να απολαύσουν το event έστω και από λίγο πιο μακρινή απόσταση.

45.000 αστυνομικοί και απαγόρευση πτήσεων στο Παρίσι - Σε επιφυλακή οι Αρχές μετά τα περιστατικά ασφαλείας


4) Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για την τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε επίπεδο αστυνόμευσης. Γι’ αυτό και οι Γάλλοι έχουν επιστρατεύσει περισσότερους από 45.000 αστυνομικούς για την άρτια τέλεση της βραδιάς. Την ώρα της τελετής έναρξης, μάλιστα, έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τις τελευταίες ώρες πριν την τελετή, αναφέρονται και μεγάλες καθυστερήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας λόγω βανδαλισμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται χιλιάδες επιβάτες.

Οι βανδαλισμοί πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία και προς τις τρεις βασικές κατευθύνσεις του εσωτερικού σιδηροδρομικού δικτύου, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη.

Στο μεταξύ, η εταιρεία Eurostar συνιστά στους επιβάτες να μην ταξιδεύουν σήμερα μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι έπειτα από τους βανδαλισμούς που υπέστησαν στη διάρκεια της νύχτας τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ματαιώσεις ή καθυστερήσεις δρομολογίων, μετέδωσε το BBC.

Την ίδια ώρα, συναγερμός σήμανε τόσο στο αεροδρόμιο EuroAirport στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας, όσο και στον σταθμό Gare du Nord για τοποθέτηση βόμβας.

Στο μεταξύ, οι αρχές στο Βέλγιο βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και ανακοίνωσαν και συλλήψεις με την υποψία τρομοκρατίας. Ενώ σε μεγάλη κινητοποίηση είναι και οι γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η τοπική αστυνομία έκανε έρευνες σε 14 σπίτια στο πλαίσιο ερευνών για τρομοκρατία. Προς ώρας οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πού θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα

5) Το μεγάλο ερωτηματικό της βραδιάς, βέβαια, είναι ένα και αφορά την κυρίαρχη ατραξιόν κάθε τελετής έναρξης: Πως θα ανάψει η ολυμπιακή φλόγα! Απλά φέτος προστίθεται και άλλο ένα σκέλος στο φλέγον ερώτημα: Πού θα ανάψει η ολυμπιακή φλόγα;

Οι απαντήσεις σε λίγη ώρα στην πιο ιστορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 1896, όταν η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας αναβίωσε με μοναδικό τρόπο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας και έκτοτε καθηλώνει κάθε τέσσερα χρόνια ολόκληρη την Υφήλιο!

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ