Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν - Θα είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν - Θα είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αντιμετωπίζουν «πραγματικά προβλήματα» στη διοργάνωση των Αγώνων τον επόμενο χρόνο συνεπεία της πανδημίας του κοροναϊού, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων, Τζον Κόατες.

«Έχουμε πραγματικά προβλήματα, επειδή έχουμε αθλητές που θα προέρχονται από 206 διαφορετικά έθνη» δήλωσε ο Κόατες, πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργανώθηκε από την Αυστραλία News Corp, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους πολυμέσων της Αυστραλίας, με περισσότερους από 8.000 υπαλλήλους σε εθνικό επίπεδο και περίπου 3.000 δημοσιογράφους.

«Χθες υπήρξαν 10.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία. Πολύ λίγες χώρες είναι τόσο προχωρημένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο η Αυστραλία. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (Σίνζο) Άμπε λέει ότι οι Αγώνες μπορεί να γίνουν μόνο το 2021. Δεν μπορούμε να τους αναβάλουμε ξανά και πρέπει να υποθέσουμε, να έχουμε ως επιλογή, ότι δε θα υπάρξει εμβόλιο ή, εάν υπάρχει εμβόλιο, δε θα να είναι αρκετό για κοινή χρήση σε όλο τον κόσμο».

Το Μάρτιο η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβαν την- άνευ προηγουμένου απόφαση -να μεταθέσουν τους Αγώνες, οι οποίοι επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άτομα και έχει σκοτώσει περίπου 334.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με χώρες όπως η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αγωνίζονται καθημερινά με χιλιάδες νέα κρούσματα.

Ο Κόατες είπε ότι οι διοργανωτές των Αγώνων πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν τον Οκτώβριο τα σχέδια για τους «πολύ διαφορετικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κοροναϊός εξαλείφεται.

«Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται, τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, και το προετοιμάζουμε τώρα, τα διαφορετικά σενάρια για τους Αγώνες» είπε.

«Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό; Όλοι οι αθλητές όταν φτάνουν εκεί πηγαίνουν σε καραντίνα; Περιορίζουμε την ύπαρξη θεατών στους χώρους; Διαχωρίζουμε τους αθλητές από τη μικτή ζώνη όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα έχουμε μια ολόκληρη σειρά σεναρίων που θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε φέτος, με βάση το ότι οι Αγώνες θα γίνουν τον επόμενο χρόνο. Αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικοί Αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ