Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές

Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές

Σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview εμφανίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά στην πρόθεση ψήφου με 8,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η πτώση της απ’ την προηγούμενη δημοσκόπηση είναι μόλις 0,4% αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με μία πτώση της τάξης του 0,3%. 

Το ιδιαίτερο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρά την υπόθεση των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη, σημειώνει κι αυτό πτώση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση πριν από ένα μήνα, της τάξης του 0,8%. 

Το θέμα των παρακολουθήσεων αναμφισβήτητα έχει κυριαρχήσει αυτό το διάστημα, αλλά κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκε το θέμα με απόλυτη σοβαρότητα όπως διαχειρίζεται εδώ και τρία χρόνια όλες τις μεγάλες κρίσεις. Το σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κρίνει ξεκάθαρα η οικονομική διαχείριση του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα, διότι παρά τις οικονομικές πρωτοβουλίες, το βάρος στα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει μεγάλο. 

Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία θα ανταπεξέλθει δύσκολα αλλά πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να απαιτηθούν τεράστιες θυσίες. Ενδεικτικά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσαν Γερμανία και Γαλλία. Στη Γερμανία το υπουργικό συμβούλιο του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά μέτρων που θα συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και μεταξύ αυτών είναι μείωση της θερμοκρασίας γραφείου στους 19 βαθμούς, η απαγόρευση θέρμανσης ορισμένων χώρων σε δημόσια κτήρια , η απαγόρευση θέρμανσης ιδιωτικών πισινών και η μείωση του εξωτερικού φωτισμού σε κτήρια και μνημεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γαλλία μειώνει τη θέρμανση στα γραφεία στους 19 βαθμούς αλλά και υποχρεώνει τις γαλλικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ να σβήνουν τις φωτεινές επιγραφές των καταστημάτων μετά το κλείσιμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τα προβλήματα, παραμένει με διαφορά ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 45% χάνοντας μόλις μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση αλλά ο Αλέξης Τσίπρας χάνει τρεις μονάδες και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται θα είναι καθοριστικός για τον νικητή τον επόμενων εκλογών αν και από τις δημοσκοπήσεις δεν εμφανίζεται κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι σε θέση να διαχειριστεί την παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε με τον Κορωνοϊό και συνεχίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ