Δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα, με εννέα μέρες διαφορά -Είχαν το μέγεθος παλάμης, η συγκινητική ιστορία τους

Δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα, με εννέα μέρες διαφορά -Είχαν το μέγεθος παλάμης, η συγκινητική ιστορία τους

Την ιστορία της γέννησης των δίδυμων παιδιών του που ήρθαν στη ζωή τρεις μήνες νωρίτερα, αλλά με εννέα μέρες διαφορά, διηγήθηκε ένα ζευγάρι.

Η Τζο Μαρί Σένεκαλ, 31 ετών, ξεκίνησε την πρώτη της εγκυμοσύνη κάνοντας κάθε βήμα προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Περιμένοντας δίδυμα – ένα κορίτσι και ένα αγόρι – αυτή και ο σύζυγός της, Ερμάνους, 35 ετών, είχαν διακοσμήσει ήδη μήνες νωρίτερα το βρεφικό δωμάτιο των διδύμων τους αναμένοντας την άφιξή τους. Αλλά δεν γνώριζαν ποια θα ήταν η έκβαση της εγκυμοσύνης.

Η συγκινητική ιστορία των πρόωρων διδύμων

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Πρώτα, γεννήθηκε η Μισέλ και μπόρεσα να τη δω μόνο για λίγο πριν τη μεταφέρουν σε θερμοκοιτίδα. Τότε άκουσα ότι το αγοράκι μου ήταν πολύ μικρό και ότι θα έπρεπε να μείνει μέσα όσο περισσότερο γινόταν για να μεγαλώσει λίγο περισσότερο. Εμπιστευόμουν τον γιατρό μου και ήξερα ότι έπαιρνε τη σωστή απόφαση», είπε η Τζο Μαρί από το Βόρειο Ακρωτήρι της Νότιας Αφρικής. Η 31χρονη άρχισε να νιώθει πόνους στις 6 Ιουλίου και ενώ ετοιμαζόταν να πάει για δουλειά. Ήταν 28 εβδομάδων. «Σκέφτηκα: “Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει – δεν μπορώ να πάω για τοκετό τώρα”. Ήταν πολύ νωρίς», εξήγησε η 31χρονη και εξήγησε ότι αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για Braxton Hicks συσπάσεις και έτσι ξεκίνησε να δουλεύει. «Αλλά οι κράμπες συνεχίστηκαν, [τόσο πολύ] που τηλεφώνησα στην πεθερά μου και της ζήτησα να με πάει στο νοσοκομείο», συνέχισε ενώ δήλωσε ότι ενημέρωσε και τον σύζυγό της που είχε πάει για κυνήγι.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπήρχε κανένας λόγος γιατί ο τοκετός ξεκίνησε τόσο νωρίς. Τελικά, η Μισέλ ήρθε στον κόσμο και ζύγιζε μόλις 940 γραμμάρια, ο Ερμάνους Τζούνιορ όμως ήταν ακόμα πιο μικρός και η Τζο Μαρί έλαβε φαρμακευτική αγωγή για την καταστολή του τοκετού, καθώς και ενέσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης των πνευμόνων και του εγκεφάλου του. Λίγες ώρες αργότερα, έφτασε στο νοσοκομείο και ο Ερμάνους και συνάντησε την κόρη του που, όπως είπε, είχε το ίδιο μέγεθος με την παλάμη του. Οι συσπάσεις επανήλθαν στη Τζο Μαρί και εννέα μέρες μετά ήρθε στον κόσμο και ο γιος τους με βάρος μόλις ένα κιλό.

Τα δίδυμα παραμένουν στο νοσοκομείο και θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες μέχρι να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Οι γονείς τους έχουν ήδη προετοιμαστεί για να τα υποδεχθούν και δηλώνουν ότι θα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάπου στη μέση μεταξύ των δύο ημερομηνιών που γεννήθηκαν. «Η καθυστέρηση στη γέννηση είναι πολύ ασυνήθιστη και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι θεωρούνται ιατρικά θαύματα», είπε η μητέρα τους.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ