Πυρηνικά: Η απειλή του Πούτιν έσπειρε τον τρόμο – Γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν ιώδιο

Πυρηνικά: Η απειλή του Πούτιν έσπειρε τον τρόμο – Γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν ιώδιο

Οι απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν περί χρήσης πυρηνικών όπλων έχουν ξεσηκώσει κύμα ανησυχίας στην Κεντρική Ευρώπη, με τους πολίτες να σπεύδουν να αγοράσουν ιώδιο το οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να τους προστατεύσει από την ακτινοβολία.

«Τις τελευταίες έξι ημέρες, τα βουλγαρικά φαρμακεία έχουν πωλήσει τόσο (ιώδιο) όσο πωλούν εδώ και ένα χρόνο», δήλωσε ο Νικολάι Κοστόφ, πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακείων στη Σόφια.

«Ορισμένα φαρμακεία έχουν ήδη εξαντλήσει τα αποθέματά τους. Έχουμε παραγγείλει νέες ποσότητες, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα διαρκέσουν πολύ».

«Ήταν λίγο τρελό», δήλωσε η Μιροσλάβα Στένκοβα, εκπρόσωπος των φαρμακοποιών στην Τσεχία, εκεί, όπου ορισμένα καταστήματα είχαν ξεμείνει από ιώδιο μετά την αύξηση της ζήτησης.

Στην Πολωνία, ο αριθμός των φαρμακείων που πωλούν ιώδιο υπερδιπλασιάστηκε, σύμφωνα με την gdziepolek.pl, πολωνική ιστοσελίδα που βοηθά τους ασθενείς να βρουν το πλησιέστερο φαρμακείο.

«Εσωτερικά στοιχεία στην ιστοσελίδα μας δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για το ιώδιο αυξήθηκε περίπου 50 φορές από την περασμένη Πέμπτη», δήλωσε ο Μπαρτλομιέι Οκζαρεκ, συνιδρυτής της ιστοσελίδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ