Ο Τραμπ απορρίπτει τη διερεύνηση της υπόθεσης Κασόγκι από το FBI

Ο Τραμπ απορρίπτει τη διερεύνηση της υπόθεσης Κασόγκι από το FBI

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε το αίτημα του ΟΗΕ να διενεργηθεί έρευνα από το FBI για τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Την περασμένη εβδομάδα, η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών Ανιές Καλαμάρ έδωσε στη δημοσιότητα εκτενή έκθεση για τη δολοφονία, κρίνοντας ότι πρέπει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πρίγκιπα-διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ερωτηθείς επανειλημμένα εάν θα επιτρέψει στο FBI να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεοπτική εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC News η οποία μεταδόθηκε χθες Κυριακή, ο Τραμπ απάντησε: «νομίζω ότι γίνεται επίμοχθη έρευνα».

Ο πρόεδρος έσπευσε να συμπληρώσει «δείτε τι γίνεται στη Σαουδική Αραβία, κοιτάξτε το Ιράν, κοιτάξτε άλλες χώρες, δεν θα αναφέρω ονόματα, δείτε τι γίνεται», ενώ επανέλαβε κατόπιν πως το σουνιτικό βασίλειο είναι μεγάλος αγοραστής αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

Το βασίλειο απέρριψε την έκθεση του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι η ηγεσία του δεν διαδραμάτισε τον παραμικρό ρόλο στη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώπιον δικαστηρίων έχουν οδηγηθεί 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση· πέντε εξ αυτών αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ