Ιταλία: Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας στο Μιλάνο – Έπεσε εμπορευματοκιβώτιο από άλλο τρένο

Ιταλία: Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας στο Μιλάνο – Έπεσε εμπορευματοκιβώτιο από άλλο τρένο

Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ιταλικό δίκτυο Rai, το ατύχημα προκλήθηκε όταν από μια εμπορική αμαξοστοιχία, που ευτυχώς δεν μετέφερε επικίνδυνα ή εύφλεκτα υλικά, έπεσε ένα εμπορευματοκιβώτιο το οποίο κατέληξε στις γραμμές. Τότε, μια επιβατική αμαξοστοιχία που περνούσε στις παρακείμενες γραμμές με χαμηλή ταχύτητα συγκρούστηκε μετωπικά με το εμπορευματοκιβώτιο. Η επιβατική αμαξοστοιχία ήταν η Trenord 2411, η οποία ερχόταν από την Domodossola και μετέφερε περίπου 200 επιβάτες.

Η σύγκρουση προκλήθηκε επειδή τα δύο τρένα κινούνταν παράλληλα σε δύο διαφορετικές γραμμές, παρά την απαγόρευση τέτοιων κινήσεων όπως αναφέρει η Corriere della Sera.

Πυροσβεστική και διασώστες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο συμβάν. Στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν έξι ομάδες της πυροσβεστικής, οι οποίες ασφάλισαν την περιοχή και απέσυραν τους επιβάτες από τα τρένα. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, 3 επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ 6 άλλοι έχουν υποστεί μικρο-τραυματισμούς.

Οι ιταλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι οι 200 επιβάτες της Trenord 2411 είναι ασφαλείς, χάρη στις άμεσες ενέργειες διάσωσης. Παρά την ταχεία επέμβαση, η κατάσταση έχει προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στις συγκοινωνίες της Λομβαρδίας, με πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων που φτάνουν έως και 60 λεπτά.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι παρακολουθεί στενά το περιστατικό, σύμφωνα με σημείωμα του υπουργείου Υποδομών.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ