Γαλλία: Κίνδυνος να αναβληθεί επ’ αόριστον η δίκη του Ντομινίκ Πελικό για τους βιασμούς της συζύγου του - Στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος

Γαλλία: Κίνδυνος να αναβληθεί επ’ αόριστον η δίκη του Ντομινίκ Πελικό για τους βιασμούς της συζύγου του - Στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα (16.09.2024) λόγω σοβαρής ασθένειας η πολύκροτη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, που κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του, την 72χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό και προσκαλούσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Μαζάν.

Η δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία διακόπηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας εν αναμονή της ανάρρωσης του βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Ωστόσο, εφόσον διαπιστωθεί ότι ο 71χρονος δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Γαλλία: Η αναβολή της δίκης γέννησε ερωτηματικά

Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι και τον Δεκέμβριο. Η αναβολή της, ενδεχομένως επ’ αόριστον, γέννησε πολλά ερωτηματικά μεταξύ των δικηγόρων.

«Θα πρέπει να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία, να δούμε αν θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα κλπ. Και τι θα γίνει με όσους είναι προφυλακισμένοι; Επειδή σε μια τέτοια περίπτωση υποθέτω ότι θα υπάρξουν αιτήματα αποφυλάκισης», είπε η Μπεατρίς Ζαβαρό, η συνήγορος του Ντομινίκ Πελικό.

Μαζί με τον Πελικό δικάζονται 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών και αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 20 ετών. Οι 18 από τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, είναι προφυλακισμένοι, oι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Η ιστορία του Ντομινίκ Πελικό με τον δήθεν βιασμό του

Όλοι οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στον Ντομινίκ Πελικό επισημαίνουν ότι είχε πολλά και σοβαρά ελαττώματα, όπως ότι ήταν φωνακλάς και τζογαδόρος, ωστόσο συμφωνούν ότι ποτέ δεν φερόταν δημόσια απρεπώς προς τις γυναίκες.

Ο αδελφός του 71χρονου, ο οποίος μίλησε στο Paris Match για τα «δύο πρόσωπα» του άνδρα που δικάζεται στην Αβινιόν, ανέφερε ότι συχνά φερόταν σαν σεμνότυφος:

«Δεν άντεχε τα πρόστυχα αστεία. Για παράδειγμα, αν βλέπαμε τηλεόραση και αναφερόταν κάπου το θέμα του swinging (ανταλλαγή συντρόφων), έδειχνε πιο σοκαρισμένος απ’ όλους. Είναι τρελό πώς η προσωπικότητά του ήταν διχασμένη σε Δρ. Τζέκιλ και κύριο Χάιντ».

Είπε ακόμα ότι ήταν ο «χαϊδεμένος» των γονιών τους και του χαλούσαν χατίρι και επισήμανε ότι είχε ζωηρή φαντασία και έπλαθε ιστορίες με το μυαλό του με αποτέλεσμα να αραδιάζει ένα σωρό ψέματα.

Ένα από αυτά είχε να κάνει με την υπόθεση βιασμού του σε ηλικία 9 ετών. Ο κατηγορούμενος της δίκης στην Αβινιόν ισχυρίστηκε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένας νοσηλευτής.
Η ανάμνηση ωστόσο που έχει ο μικρότερος αδελφός του από αυτό το περιστατικό είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με εκείνον, ο Πελικό είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο ότι ένας νοσοκόμος τον άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, αλλά δεν είχε πει τίποτα για βιασμό. Η μητέρα των αγοριών έψαξε την υπόθεση και είχε μάθει ότι, την ημέρα της υποτιθέμενης ασέλγειας στο νοσοκομείο είχαν βάρδια μόνο γυναίκες νοσοκόμοι.

Ο αδελφός του Πελικό διαψεύδει τους ισχυρισμούς του

Ο αδελφός του Πελικό λέει σήμερα ότι δεν πίστεψε ποτέ εκείνη την ιστορία και δηλώνει βέβαιος ότι ο Ντομινίκ την «ξαναθυμήθηκε» και την εμπλούτισε με σοκαριστικές λεπτομέρειες για να εμφανιστεί σαν θύμα στο δικαστήριο που δεν φέρει το 100% της ευθύνης για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε κατά της Ζιζέλ.

Ο αδελφός του Ντομινίκ διαψεύδει επίσης ότι η βίαιη φύση του πατέρα τους μπορεί να δημιούργησε παιδικά τραύματα στον Ντομινίκ.

Ακόμα ένας ισχυρισμός του Ντομινίκ που δεν ισχύει, σύμφωνα με τον αδελφό του, είναι ότι αναγκάστηκε να γίνει ηλεκτρολόγος επειδή οι γονείς τους ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα για να σπουδάσουν τον ίδιο γιατρό.

Όπως ισχυρίστηκε ο αδερφός του ήταν μέτριος μαθητής και με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρώσει τη σχολή ηλεκτρολογίας.

Ο αδελφός του επιβεβαιώνει στη συνέντευξή του ότι ο Ντομινίκ ήταν σπάταλος και ισχυρίζεται ότι του δάνεισε κάποτε 75.000 ευρώ, τα οποία δεν πήρε ποτέ πίσω.

Ο Πελικό είχε πάει 12 φορές να βιάσει τη σύζυγο του μιμητή του

Κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε γνωστό ότι ένας άλλος άνδρας που δικάζεται, ο οποίος κατονομάζεται ως Ζαν Πιερ, φέρεται ως «μαθητής» του Ντομινίκ Πελικό. Δεν δικάζεται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, αλλά για τη χρήση της ίδιας μεθόδου και τη «στρατολόγηση» του Πελικό για τον βιασμό της δικής του συζύγου.

Μεταξύ 2015 και 2020 ο Πελικό φέρεται να είχε επισκεφθεί 12 φορές στο σπίτι του ζευγαριού για να βιάσει τη σύζυγο του «μαθητή» του, Κορίν (το μικρό της όνομα έχει αλλάξει στο δικαστήριο), την οποία νάρκωνε ο Ζαν Πιερ, χορηγώντας της δισκία Temesta.

Πρόκειται για τα ίδια χάπια που χρησιμοποιούσε και ο Ντομινίκ Πελικό για να κακοποιεί τη σύζυγό του, Ζιζέλ, και να την παραδίδει αναίσθητη σε δεκάδες αγνώστους επί σειρά ετών.

Οι δύο άνδρες αντάλλασσαν φωτογραφίες των συζύγων τους και μιλούσαν για τις φαντασιώσεις τους. Ο Ντομινίκ Πελικό πήγε τελικά στο σπίτι του και τράβηξε μια φωτογραφία της συζύγου του εν αγνοία της, ζητώντας πληροφορίες.

Βίασε την Κορίν τρεις φορές

Ο Πελικό έδωσε στη συνέχεια στον Ζαν Πιερ έξι δισκία Temesta. Φοβούμενος όμως σοβαρές παρενέργειες για τη σύζυγό του, ο Ζαν Πιερ δεν ακολούθησε πιστά τη «συνταγή».

Η μισοκοιμισμένη κατάσταση του θύματος έκανε τον Ντομινίκ Πελικό να είναι πιο προσεχτικός φοβούμενος ότι το θύμα μπορεί να ξυπνήσει και να καταλάβει τα όσα τραγικά συνέβαιναν. Από τις 12 επισκέψεις του στο σπίτι τους, ισχυρίζεται ότι βίασε την Κορίν τρεις φορές, μπροστά στον σύζυγό της.

Το αρρωστημένο πείραμα έληξε μια καλοκαιρινή νύχτα του 2020, όταν η σύζυγος του Ζαν Πιερ ξύπνησε και βρήκε στην κρεβατοκάμαρά της έναν άγνωστο. Παρατήρησε κι ένα κόκκινο φως.

«Δεν πρόλαβα να σηκωθώ πριν ο άνδρας βγει από το παράθυρο, οπότε έτρεξα έξω για να προσπαθήσω να τον προλάβω», κατέθεσε στο δικαστήριο την Τετάρτη.

«Ο σύζυγός μου μου είπε ότι ο άνδρας ήθελε να δει τα εσώρουχά μου».

Η γυναίκα δεν υπέβαλε ποτέ καταγγελία. Ούτε κατέθεσε αστική αγωγή ή κίνησε διαδικασία έκδοσης διαζυγίου από τον σύζυγό της για χάρη των παιδιών της.

«Το κάνω για να προστατεύσω τα παιδιά μου. Έχουν περάσει πολλά» εξηγεί στο δικαστήριο.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ