Απόστολος Λύτρας: Η ζωή μετά τη φυλακή - Ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου, με χρέη και περιοριστικούς όρους

Απόστολος Λύτρας: Η ζωή μετά τη φυλακή - Ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου, με χρέη και περιοριστικούς όρους

Μακριά από τη φυλακή και κάτω από τη φιλόξενη στέγη συγγενικών του προσώπων, ο Απόστολος Λύτρας είναι ελεύθερος, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών να τον παραπέμψει σε δίκη όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, αλλά για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πλημμεληματική κατηγορία για την οποία δεν προβλέπεται η προσωρινή κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος έγινε θύτης εναντίον της ίδιας της συζύγου του, της μητέρας της κόρης του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, στις 16 Ιουνίου 2024.

Από υπερασπιστής αδυνάμων, δικηγόρος θυμάτων και εφαρμοστής του νόμου, κατέληξε ο ίδιος μετά το συμβάν του ξυλοδαρμού, να περνά την πόρτα δύο διαφορετικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Τρεις μήνες μετά, ο άλλοτε κραταιός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας επιστρέφει σε κάτι που θα μοιάζει με τη ζωή του παρελθόντος.

Απόστολος Λύτρας: Η δίκη, τα χρέη και το πειθαρχικό

Μακριά από την λαμπερή ζωή που είχε συνηθίσει και με τον θόρυβο από την εκκωφαντική του πτώση να μειώνεται, ο καθ’ ομολογία κακοποιητής δικηγόρος θα περιμένει με αγωνία να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης του στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, όπου παραπέμπεται ως πρόσωπο ειδικής δωσιδικίας (δικηγόρος).

Όμως αυτή δεν είναι η μόνη από τις ανοιχτές πληγές του Απόστολου Λύτρα. Στις 9 Οκτωβρίου ο ποινικολόγος που αγαπούσε τα ακριβά αυτοκίνητα και την πολυτελή ζωή καλείται να σώσει τα ακίνητά του, που για ακόμη μια φορά βγαίνουν στο σφυρί, λόγω χρεών.

Αυτή τη φορά κινδυνεύει το σπίτι στο οποίο διαμένει η πρώην σύζυγός του και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του, στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ.

Εκτός από τα ακίνητα που κινδυνεύει να χάσει, μεγάλο αγκάθι παραμένει η διαχείριση του δικηγορικού του γραφείου και των υποθέσεων που είχε αναλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι ώρας τα ηνία προσπάθησαν να κρατήσουν οι συνεργάτες του. Μέσα στο επόμενο διάστημα, ο Απόστολος Λύτρας θα έρθει αντιμέτωπος και με το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο οποίο παραπέμφθηκε για τον ξυλοδαρμό της συζύγου και συναδέλφου του. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την ποινή της μερικής ή ισόβιας διαγραφής, που σημαίνει ότι μπορεί και να του αφαιρεθεί η άδεια και το δικαίωμα να παρίσταται σε δικαστήρια.

Οι περιοριστικοί όροι μετά την φυλακή

Στην προσπάθειά του να εγκλιματιστεί στην κανονικότητα, έξω από τις φυλακές, ο 52χρονος δικηγόρος πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην τήρηση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν. Δεν πρέπει να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων την εν διαστάσει σύζυγό του ή να επικοινωνήσει μαζί της ακόμη και με ηλεκτρονικά μέσα ή μέσω τρίτων. Εξάλλου, αυτός ήταν ο… χυλός που τον έκαψε την προηγούμενη φορά, όταν επικοινώνησε μαζί της, μέσα από ομαδική συνομιλία στο viber. Η όποια συνεννόηση για το παιδί θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω δικηγόρων, ενώ του απαγορεύτηκε να μιλήσει ακόμη και στον συνοδό του παιδιού του, όταν θα το παραλαμβάνει ή θα το παραδίδει αποκλειστικά και μόνο έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο τόσο στη ζωή του ποινικολόγου, όσο και στην πολύκροτη υπόθεση που πρωταγωνιστεί συνολικά.

«Δε δημιουργήθηκε κίνδυνος ζωής της παθούσας εφόσον, ο κατηγορούμενος έπληξε την παθούσα με γυμνά χέρια, με γροθιές, απανωτά και σφοδρότατα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα της που όμως δεν ήταν τέτοιας διάρκειας ώστε η παθούσα να βρεθεί μεταξύ ζωής και θανάτου».

Οι δικαστές έκριναν πως ο Απόστολος Λύτρας δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στη Σοφία Πολυζωγοπούλου τη νύχτα του ξυλοδαρμού.

«Δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εις βάρος της συζύγου του καθότι θα μπορούσε, εάν ήθελε, να συνεχίσει να της καταφέρει χτυπήματα και μάλιστα καίρια, δεδομένου ότι η παθούσα δεν μπορούσε να αντισταθεί. Σε αντίθεση, ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία έμπρακτη διάθεση να της καταφέρει βαρύτερο αποτέλεσμα».

Οι δικαστές αναφέρονται και στα τραύματα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που είχε πάει για εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

«Κανένα σύμπτωμα που να συνάδει με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Εξάλλου, η ίδια ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση, να σταθμίσει τη στάση της, να περιγράψει χωρίς κενά μνήμης τι είχε συμβεί και για ποιο λόγο δεν κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών αρχών την αληθή εκδοχή των γεγονότων. Διαπιστώθηκε κάταγμα του ρινικού οστού ωστόσο, δε διαπιστώθηκε ιδιαίτερη παρεκτόπιση».

Ο Απόστολος Λύτρας έμαθε την απόφαση στις φυλακές Κορίνθου και σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με τις κόρες και μια ομάδα στενών συνεργατών του, που κρατούν ανοιχτό το δικηγορικό του γραφείο.

«Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», δήλωσε ο Πέτρος Πανταζής, δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ