Ιός Δυτικού Νείλου: Έφτασε και στην Αθήνα με 25 θανάτους μέχρι στιγμής - 78 υψηλού κινδύνου περιοχές λέει ο ΕΟΔΥ

Ιός Δυτικού Νείλου: Έφτασε και στην Αθήνα με 25 θανάτους μέχρι στιγμής - 78 υψηλού κινδύνου περιοχές λέει ο ΕΟΔΥ

Αυξάνονται οι επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές της χώρας μας, με τα κρούσματα στην Αττική να επεκτείνονται και στον δήμο Αθηναίων, εκτός από τους δήμους Καλλιθέας και Σαρωνικού.

Στον νέο κατάλογο που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι «επηρεαζόμενες» και «υψηλού κινδύνου» περιοχές από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανέρχονται σε 78, με τον αριθμό τους να αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι την εφετινή περίοδο επιτήρησης του ιού του Δυτικού Νείλου, μέχρι και την Τετάρτη καταγράφηκαν συνολικά 162 περιστατικά, από τα οποία τα 121 είχαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί 25 θάνατοι, από τους οποίους οι οκτώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Ιός Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τις «επηρεαζόμενες» περιοχές

Η «Ομάδα Εργασίας (ΟΕ) του ΕΟΔΥ για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές», συνεκτιμώντας και αξιολογώντας όλα τα διαθέσιμα επιδημιολογικά, εντομολογικά και γεωμορφολογικά δεδομένα, ανακοίνωσε τις «επηρεαζόμενες» περιοχές, δηλαδή τους Δήμους με πρόσφατη καταγραφή τουλάχιστον ενός κρούσματος λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο, καθώς και τις περιοχές «υψηλού κινδύνου», δηλαδή τους Δήμους στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης 2024 (μέχρι στιγμής), αλλά συνδυάζονται παράγοντες κινδύνου για επικείμενη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και καταγραφή κρουσμάτων (π.χ. εγγύτητα σε επηρεαζόμενες περιοχές/ γεωμορφολογικά δεδομένα, τρέχοντα και ιστορικά επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης, διαθέσιμα δεδομένα επιτήρησης της κυκλοφορίας του ιού σε κουνούπια/ζώα, στην ευρύτερη περιοχή).

Οι «επηρεαζόμενοι» και οι «υψηλού κινδύνου» Δήμοι αναγράφονται μαζί στην ίδια λίστα, για λόγους ευκολίας – οι «υψηλού κινδύνου» Δήμοι σημειώνονται με αστερίσκο.

eody krousmata dytikou neilou

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ