Ρέθυμνο: «Ο ένοπλος δεν ήθελε να δολοφονήσει το θύμα του, αλλά να το βασανίσει» - Για πρωτοφανή αγριότητα κάνουν λόγο οι Αρχές

Ρέθυμνο: «Ο ένοπλος δεν ήθελε να δολοφονήσει το θύμα του, αλλά να το βασανίσει» - Για πρωτοφανή αγριότητα κάνουν λόγο οι Αρχές

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίθεση με πυροβολισμούς σε βάρος ενός 69χρονου κτηνοτρόφου στο χωριό του Βιλανδρέδου, στο δυτικό Ρέθυμνο.

Ο κτηνοτρόφος είχε βρεθεί με τραύματα από σφαίρες και κομμένη γλώσσα, αφού, όπως φάνηκε από την έρευνα, ο δράστης της επίθεσης κρατούσε ψαλίδι που χρησιμοποιείται για την «κουρά» (κούρεμα) προβάτων και με αυτό έκοψε τη γλώσσα του 69χρονου. Από την εξέταση των καμερών ασφαλείας του ποιμνιοστασίου προέκυψε επίσης, ότι φορούσε στο κεφάλι κάλτσα, για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

«Ήθελε να τον βασανίσει»

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη αναφέρει στο iEidiseis.gr ότι πρόκεται για «μία επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας. Ο ένοπλος δεν ήθελε να δολοφονήσει το θύμα του. Ήθελε να το βασανίσει, να του προκαλέσει αναπηρία και να στείλει "μήνυμα". Το πυροβόλησε στα χέρια και στα πόδια. Η σφαίρα που κατέληξε στην κοιλιακή χώρα, δεν ήταν από ευθεία βολή, αλλά από εξοστρακισμό. Είναι η σφαίρα που τραυμάτισε τον κτηνοτρόφο στην σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πολύ σοβαρό τραυματισμό. Στην ευρύτερη περιοχή -και όχι στο συγκεκριμένο χωριό- υπάρχει δυστυχώς μία "μαύρη παράδοση" από αιματηρές βεντέτες. Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν πέσει νεκροί 10 άνθρωποι. Μεταξύ άλλων, μία οικογένεια έχει ξεκληριστεί».

Τα σενάρια για την επίθεση

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η έρευνα σχετικά με την υπόθεση, αφού ο ένοπλος που πυροβόλησε τον 69χρονο, έφτασε στο ποιμνιοστάσιο πεζός και εξαφανίστηκε και πάλι πεζός μέσα από τα βουνά. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ίχνη διαφυγής, παρά μόνο οι εικόνες της κάμερας, που δείχνουν τον δράστη κατά τη μετάβαση και κατά τη διαφυγή του.

Στην Αθήνα για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει σταλεί το υλικό από τις κάμερες, όπως και τα στοιχεία που συνελέγησαν από την αυτοψία στον τόπο της επίθεσης Από την Ασφάλεια Ρεθύμνου εξετάζεται σοβαρά και το σενάριο της κατά παραγγελίας ενέδρας, δηλαδή ο ηθικός αυτουργός να πλήρωσε κάποιον για να στείλει «μήνυμα» στον κτηνοτρόφο.

Οι Αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, σύνδεση της επίθεσης με περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο 26χρονος γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Τότε η επίθεση είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να προκαλέσουν κακό στον 26χρονο. Οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες στους δύο φυσικούς αυτουργούς και είχαν ταυτοποιήσει τον 40χρονο ως εντολέα. Ο 40χρονος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι δύο οικογένειες έχουν εδώ και καιρό αντιδικία για λίγα μέτρα γης στο χωριό και συγκεκριμένα για ένα κτήμα.

Περιμένουν την κατάθεση του κτηνοτρόφου

Οι Αρχές περιμένουν τη στιγμή που ο ο κτηνοτρόφος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να τον φιμώσει για πάντα, κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, σχετικά με την κατάσταση υγείας του θύματος: «Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Ο κτηνοτρόφος έλαβε χθες εξιτήριο από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου. Φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ