Φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ, 65 νεκροί -Βίντεο σοκ 22χρονης που κατέγραψε τη χιονοθύελλα, πέθανε στο αμάξι της

Φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ, 65 νεκροί -Βίντεο σοκ 22χρονης που κατέγραψε τη χιονοθύελλα, πέθανε στο αμάξι της

Ο απολογισμός των νεκρών από την ιστορική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ έχει ανέλθει σε 65, μέχρι πριν από λίγες ώρες, με τους μισούς από αυτούς να καταγράφονται στο Μπάφαλο, που φαίνεται να επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή.

Επιβεβαιώνοντας επτά επιπλέον θανάτους στο Μπάφαλο, ο δήμαρχος Μπάιρον Μπράουν δήλωσε στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC ότι η καταιγίδα ήταν «πιθανώς χειρότερη από οτιδήποτε έχει δει αυτή η πόλη εδώ και πάνω από 50 χρόνια».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Erie, όπου ανήκει το Μπάφαλο, Mark Poloncarz, δήλωσε χθες ότι 17 από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία βρέθηκαν νεκροί σε εξωτερικούς χώρους, τρεις ήταν σε οχήματα και τρεις πέθαναν ενώ καθάριζαν το χιόνι. Επτά δεν είχαν θέρμανση και ένας μπορεί να πέθανε καθώς οι διασώστες δυσκολεύτηκαν να τον προσεγγίσουν εξαιτίας των κακών συνθηκών οδήγησης.

Η τραγική ιστορία της 24χρονης Αντέλ Τέιλορ

Τραγικό θάνατο βρήκε μια φοιτήτρια Νοσηλευτικής, η οποία παγιδεύτηκε μέσα στο αυτοκίνητό της, πριν βρεθεί τελικά νεκρή 24 ώρες αργότερα.

Η 22χρονη Αντέλ Τέιλορ προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι από τη βάρδιά της σε νοσοκομείο του Μπάφαλο την Παρασκευή, όταν βρέθηκε σε αυτό που η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ αποκάλεσε «χιονοθύελλα του αιώνα», δήλωσε η μητέρα της στη «New York Post».

Τα τελευταία βίντεο που έστειλε στις αδελφές της

Από τη στιγμή που βρέθηκε παγιδευμένη στο αυτοκίνητο, η νοσοκόμα άρχισε να στέλνει μια σειρά από ενημερώσεις στην οικογένειά της στη Βόρεια Καρολίνα, συμπεριλαμβανομένων ανατριχιαστικών βίντεο που δείχνουν τη στάθμη του χιονιού να ανεβαίνει διαρκώς.

 

Ένα από αυτά λίγο πριν από τις 4:15 μ.μ. της Παρασκευής, δείχνει τα παράθυρά της εντελώς καλυμμένα από το χιόνι. Στη συνέχεια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, έστειλε ένα τελευταίο, στο οποίο κατέβασε για λίγο το παράθυρο για να δείξει ένα κοντινό φορτηγάκι που είχε μείνει κι αυτό με τα φώτα έκτακτης ανάγκης αναμμένα.

 

«Μιλούσε με τις αδελφές της, λέγοντάς τους ότι είχε καλέσει την έκτακτη βοήθεια και πως φοβόταν» δήλωσε στη «New York Post» η μητέρα της, Γουάντα Μπράουν Στιλ. «Αλλά οι άνθρωποι της διάσωσης της έλεγαν πως ό,τι κι αν είχαν κάνει προκειμένου να βγάλουν στους δρόμους τα οχήματα για βοήθεια, είχαν κολλήσει κι αυτά» είπε η μητέρα της 22χρονης νοσοκόμας, προσθέτοντας: «Πραγματικά, δεν ήξερα τίποτα στην αρχή, επειδή τα παιδιά μου δεν ήθελαν να ανησυχώ. Αλλά μετά μου έδειξαν το βίντεο και άρχισα να αγχώνομαι».

Εάν δεν ερχόταν βοήθεια, σχεδίαζε να βγει στο δρόμο

Στα τελευταία της μηνύματα προς τις τρεις αδελφές της στη Βόρεια Καρολίνα, η Τέιλορ είπε ότι σχεδίαζε να κοιμηθεί λίγο, όσο περίμενε τους διασώστες, και στη συνέχεια να κάνει μια προσπάθεια να διαφύγει με τα πόδια, εάν δεν έφτανε βοήθεια. Αλλά μέχρι το πρωί δεν απαντούσε στο τηλέφωνό της, το οποίο η οικογένεια εντόπισε στο αυτοκίνητό της.

«Αν είχε διασωθεί, ξέρει το τηλέφωνό μου, θα είχε τηλεφωνήσει για να βεβαιωθεί πως κανείς δεν ανησυχούσε γι’ αυτήν. Και τότε ήταν που καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε η μητέρα της.

Η Μπράουν Στιλ τηλεφώνησε σε συγγενείς στην περιοχή του Μπάφαλο -συμπεριλαμβανομένου του άρρωστου πατέρα της, Τέιλορ, με τον οποίο είχε μετακομίσει πέρυσι για να τον βοηθάει στις θεραπείες αιμοκάθαρσης-, για να τους πείσει να προσπαθήσουν να τη βρουν στο χιονισμένο αυτοκίνητό της.

Ένας οικογενειακός φίλος είδε το αυτοκίνητό της, αλλά αρχικά υπέθεσε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη μέσα, δήλωσε η μητέρα της 22χρονης νοσοκόμας. «Την τρίτη φορά που πήγε εκεί, έσπασε το παράθυρο και τη βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο» είπε, λέγοντας συντετριμμένη πως το πτώμα της βρέθηκε περίπου 24 ώρες μετά την πρώτη φορά που έγινε γνωστό ότι είχε παγιδευτεί.

Από τι μπορεί να πέθανε η 22χρονη νοσοκόμα

Ωστόσο, η οικογένεια της Τέιλορ πιστεύει ότι πιθανότατα πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς το χιόνι κάλυψε τους σωλήνες της εξάτμισης, ενώ κοιμόταν με τη μηχανή αναμμένη για να ζεσταθεί. «Νομίζω ότι έφυγε ειρηνικά», είπε η μητέρα της στη «New York Post». «Ήταν ξαπλωμένη, είχε τα χέρια της σταυρωμένα και το πόδι της επάνω στο ταμπλό, σαν να κοιμόταν ήρεμα», είπε.

Αλλά ακόμη και αφότου βρέθηκε το πτώμα της 22χρονης νοσοκόμας, «η αστυνομία δεν έφτασε εκεί παρά το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων», με το πτώμα να μένει στο αυτοκίνητο για άλλες 24 ώρες, ισχυρίστηκε η μητέρα της.

«Το μωρό μου ήταν παγωμένο. Ήταν σαν παγάκι»

Μια εθελόντρια από μια αυτοσχέδια ομάδα, που ονομάζεται «The Buffalo Blizzard», πήγε στο αυτοκίνητο και είπε πως δεν θα άφηνε τη νεκρή νοσοκόμα μόνη της, σύμφωνα με τη μητέρα της. Κάποια στιγμή, η εθελόντρια έκανε Face Time στην οικογένεια της Τέιλορ, και η Μπράουν Στιλ είπε: «Είδα το μωρό μου ξαπλωμένο εκεί, ήταν παγωμένο. Ήταν σαν παγάκι».

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μερικές από τις αδελφές της Τέιλορ αναφέρουν ότι έγιναν πολλές κλήσεις στο 100, χωρίς αποτέλεσμα.

Η πενθούσα μητέρα της δήλωσε ότι ακόμη και δεδομένης της ιστορικής σφοδρότητας της καταιγίδας, δεν μπορεί να καταλάβει πώς δεν έφτασε εγκαίρως βοήθεια.

«Μιλάμε για μια πολιτεία στην οποία συμβαίνουν συχνά αυτά. Γιατί δεν ήταν προετοιμασμένοι;», αναρωτήθηκε. «Το μωρό μου βρισκόταν εκεί έξω από την Παρασκευή μέχρι τα Χριστούγεννα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ