Φωτογραφία: AP

ΗΠΑ: Έλληνες περιγράφουν το πρωτόγνωρο ψύχος-«Αν ξεγελαστείς και βγάλεις το χέρι έξω, παγώνουν τα δάχτυλά σου»

Ο κυκλώνας «βόμβα» σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά, με τις ακραίες θερμοκρασίες να έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και τον τραγικό απολογισμό συνεχώς να ανεβαίνει. Οι Έλληνες που ζουν σε αυτές τις περιοχές περιγράφουν τα όσα βιώνουν.

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ των τελευταίων 60 ετών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 55 ανθρώπους μέχρι στιγμής, με τα τραγικά νούμερα να αυξάνονται συνεχώς.

Τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσεγγίσουν πολλά σπίτια σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, ακόμα και όταν χρησιμοποιούν εκχιονιστικά.

ΗΠΑ - Καναδάς: Τουλάχιστον 750.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Οι συνθήκες είναι πραγματικά ανεπανάληπτες, με αδιάβατους δρόμους και παγωμένους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι εκτός από το χάος στους παγωμένους δρόμους τεράστιος είναι ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 600.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εν μέσω πολικού ψύχους. Ακόμα 140.00 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, στον Καναδά.

Έλληνες που ζουν στις περιοχές που χτύπησε η απίστευτη ψυχρή εισβολή, μιλούν στον OPEN και περιγράφουν τις δραματικές στιγμές για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

«Οι άνθρωποι που ζουν εδώ και είναι γηγενείς πολίτες λένε ότι τέτοιο πολικό ψύχος έχουν αν το δουν πάρα πολλά χρόνια », σημειώνει η Άννα Σαρηγιάννη από τη Νέα Υόρκη, ενώ ο Γιάννης Ζάγκας από την γειτονική Πενσυλβάνια αναφέρει ότι «αυτό που συμβαίνει φέτος, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχουν περιοχές που σημειώνουν ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας»

«Μπορεί αν ξεγελαστείς και βγάλεις το χέρι από την τσέπη για ένα λεπτό, να μην μπορείς να κουνήσεις τα δάχτυλά σου»

Από την πλευρά του ο Γιώργος δίνει μια συγκλονιστική περιγραφή του πολικού ψύχους που επικρατεί. «Μπορείς αν ξεγελαστείς μέχρι να βγάλεις το χέρι σου έξω για να βγάλεις μία φωτογραφία ή να πάρεις κάτι από την τσέπη σου και σε ένα λεπτό το χέρι έχει παγώσει, δεν μπορείς να κουνήσεις τα δάχτυλα. Μιλάμε για καταστάσεις πρωτόγνωρες».

Το ευτύχημα είναι, όπως εξηγεί, ότι περισσότεροι αγόρασαν τα είδη πρώτης ανάγκης πριν ξεσπάσει ο χιονιάς. «Το καλό είναι ότι μας ενημέρωσαν ότι η κακοκαιρία θα ερχόταν και πολύς κόσμος έτρεξε στα σούπερ μάρκετ και προμηθεύτηκε είδη πρώτης ανάγκης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ