ΗΠΑ: Ανελέητη η χιονοθύελλα - Στους 60 οι νεκροί - Γεμάτα τα νοσοκομεία - Φόβοι για πλημμύρες - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

ΗΠΑ: Ανελέητη η χιονοθύελλα - Στους 60 οι νεκροί - Γεμάτα τα νοσοκομεία - Φόβοι για πλημμύρες - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Στο στόχαστρο της σφοδρότερης χιονοθύελλας κατά τα τελευταία χρόνια παραμένει η Βόρεια Αμερική με εκατομμύρια πολίτες να είναι αδρανοποιημενοι στα σπίτια τους ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 60.

Το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης ήταν αυτό που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ή θύματα κάτω από το χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα.
«Έχουμε τόσα πολλά πτώματα που διάφορα νοσοκομεία είναι γεμάτα και πρέπει απλώς να περάσουμε και να προσδιορίσουμε εάν τα άτομα πέθαναν από θάνατο που σχετίζεται με τη χιονοθύελλα», είπε στο CNN ο Mark Poloncarz, στέλεχος της κομητείας Έρι.

Για πολλούς κατοίκους του Μπάφαλο,η απαγόρευση οδήγησης παραμένει σε ορισμένες περιοχές και πολλά καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι να ταξιδέψουν σε ασφαλέστερες περιοχές. Κορυφαίος μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS), ο Bob Oravec, δήλωσε ότι αν υπάρξει περαιτέρω χιονόπτωση στο Μπάφαλο αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στο να απομακρυνθεί το ήδη υπάρχον χιόνι που έχει πέσει.

Φόβοι για πλημμύρες

Παράλληλα, υπάρχει φόβος ότι η καταιγίδα που έπληξε το Μπάφαλο δεν έχει τελειώσει και υπάρχει μια «ισχυρή αύξηση της υγρασίας» που απειλεί να προκαλέσει τώρα ξαφνικές πλημμύρες στις περιοχές του Βορειοδυτικού Ειρηνικού και στη Καλιφόρνια.
«Αυτά είναι πιθανότατα τα τελευταία χιόνια», σύμφωνα με τον Όραβετς, ο οποίος διαβεβαιώνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά: «Από την Πέμπτη θα ανέλθει στους 8°C και το Σάββατο θα φτάσει τους 12°C». Σήμερα εξακολουθούσε να επικρατεί δριμύ ψύχος σε αρκετά σημεία της Νέας Υόρκης, με τον υδράργυρο να δείχνει –2°C.

Πολίτες υπέστησαν έμφραγμα από το χιόνι

Σύμφωνα με τους New York Times, περισσότεροι από 30 θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας έχουν αναφερθεί στις κομητείες Ίρι και Νιαγάρα. Ορισμένα θύματα εγκλωβίστηκαν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους, άλλοι υπέστησαν έμφραγμα προσπαθώντας να φτυαρίσουν το χιόνι. Η 22χρονη Anndel Taylor, πέθανε αφού είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητό της για 18 ώρες. Ωστόσο, πριν πεθάνει αντάλλαξε μια σειρά από βίντεο με τις αδερφές της στη Βόρεια Καρολίνα, ανέφερε η New York Post. Στο τελευταίο βίντεο, η Taylor κατέβασε ένα από τα παράθυρά της για να δείξει ένα κοντινό βαν που ήταν επίσης παγιδευμένο.
Η κομητεία Ίρι προειδοποίησε τους κατοίκους ότι η εξουθένωση από το φτυάρισμα χιονιού μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στη μέση ή ακόμη και καρδιακή προσβολή.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές όπου σημειώθηκαν διακοπές. Υπολογίζεται ότι περίπου 122.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη χώρα (έναντι 1,8 εκατ. το Σάββατο), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us. Πάνω από το 72% αυτών εντοπίζονται στο Όρεγκον και στην Καλιφόρνια.
Διακοπές υδροδότησης αναφέρθηκαν στην Ατλάντα και στο Τζάκσον του Μισισίπι, εξαιτίας σπασμένων αγωγών.

Ακυρώσεις πτήσεων

Σε όλες τις ΗΠΑ, περίπου 3.410 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAware. Μερικά από τα αεροδρόμια στα οποία υπήρξαν ακυρώσεις ήταν αυτά των Ντένβερ, Ατλάντα, Λας Βέγκας, Σιάτλ, Βαλτιμόρη και Σικάγο. Το διεθνές αεροδρόμιο Buffalo Niagara πρόκειται να παραμείνει κλειστό μέχρι σήμερα, Τετάρτη.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι η Southwest Airlines είχε 2.497 ακυρώσεις, περίπου το 60% των προγραμματισμένων πτήσεων και περίπου 10 φορές περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο μεγάλο αερομεταφορέα των ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό στην Ουάσιγκτον, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα εξετάσει τις ακυρώσεις της εν λόγω εταιρείας που άφησαν τους ταξιδιώτες αποκλεισμένους σε ολόκληρη τη χώρα καθώς το ποσοστό ακυρώσεων ήταν «δυσανάλογο και απαράδεκτο» όπως είπε. Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά ακυρώσεων στην American, την United, τη Delta και τη JetBlue κυμάνθηκαν μεταξύ κανενός και μόλις 2%.

Ο εκπρόσωπος της Southwest, Τζέι ΜακΒέι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Χιούστον ότι οι ακυρώσεις πραγματοποιήθηκαν καθώς τα συστήματα έδειξαν ότι η καταιγίδα μετακινήθηκε σε όλη τη χώρα, αφήνοντας τα πληρώματα και τα αεροπλάνα εκτός. Οι επιβάτες σχημάτιζαν τεράστιες ουρές προσπαθώντας να κλείσουν ξανά εισιτήρια για τις πτήσεις τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS