Ινδονησία -κορωνοϊός: Νέα έρευνα για το κινεζικό εμβόλιο -Πόσο αποτελεσματικό είναι στην πρόληψη θανάτου και πόσο για τη νοσηλεία;

Ινδονησία -κορωνοϊός: Νέα έρευνα για το κινεζικό εμβόλιο -Πόσο αποτελεσματικό είναι στην πρόληψη θανάτου και πόσο για τη νοσηλεία;

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της κινεζικής εταιρείας Sinovac Biotech αποδείχθηκε κατά 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου και κατά 96% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας μεταξύ μιας ομάδας υγειονομικών στην Ινδονησία που το έλαβε, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα ευρήματα βασίστηκαν σε στοιχεία από 120.000 υγειονομικούς στη Τζακάρτα, οι οποίοι έλαβαν το εμβόλιο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Πάντζι Ντεουαντάρα. Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, με την ονομασία CoronaVac, διαφέρουν από χώρα σε χώρα, όμως ο Πάντζι δήλωσε ότι η έρευνα του υπουργείου Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό προλαμβάνει τη συμπτωματική νόσηση από covid-19 σε ποσοστό 94%.

Μειώνεται το ποσοστό θνητότητας και νοσηρότητας
«Βλέπουμε στοιχεία ότι το ποσοστό θνητότητας και νοσηρότητας για τους υγειονομικούς τείνει να μειώνεται», δήλωσε η Σίτι Νάντια Ταρμίζι αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ξεχωριστά, στοιχεία από την Ιατρική Ένωση Ινδονησίας έδειξαν ότι ο αριθμός των γιατρών που πέθαναν από covid-19 μειώθηκε κατά πολύ από τότε που ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα.

Τον Ιανουάριο 64 γιατροί πέθαναν από covid-19, ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξέσπασε η πανδημία, όμως το ποσοστό υποδιπλασιάστηκε τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο μόνο οκτώ γιατροί πέθαναν από τη νόσο. Τα αισιόδοξα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αφού οι δοκιμές τρίτης φάσης του CoronaVac στην Ινδονησία έδειξαν ότι αυτό είναι κατά 65% αποτελεσματικό. Δοκιμές στην Τουρκία ανέφεραν ότι η αποτελεσματικότητά του φτάνει το 91,25%, ενώ ερευνητές στη Βραζιλία ανακοίνωσαν ότι είναι κατά 50,4% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο αλλά ανησυχία για παρενέργειες
Το κινεζικό αυτό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη του covid-19 στους ενήλικες κάτω των 60 ετών, μα λείπουν κάποια στοιχεία ποιότητας για τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών, ανέφεραν ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Ινδονησία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποκτήσει εμβόλια κατά του cοvid-19 για το σύνολο του πληθυσμού της, όμως βασίζεται κυρίως στο κινεζικό εμβόλιο.

Σχεδόν 9 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με την Ινδονησία να έχει στόχο να εμβολιάσει 181 εκατομμύρια ανθρώπους ως τον Ιανουάριο του 2022. Η χώρα έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία, με περισσότερες από 1,7 εκατομμύριο μολύνσεις και 45.090 θανάτους. Ως τις 22 Απριλίου τουλάχιστον 900 Ινδονήσιοι υγειονομικοί είχαν πεθάνει από την ασθένεια που προκαλεί ο SARS- CoV- 2.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS