ΗΠΑ-CDC: Τα εμβόλια mRNA μειώνουν κατά 91% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό

ΗΠΑ-CDC: Τα εμβόλια mRNA μειώνουν κατά 91% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Κατά 91% μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως με σκευάσματα mRNA (δηλαδή των Pfizer/BioNTech ή της Moderna) και κατά περίπου 81% σε εκείνους που έχουν κάνει μόνον την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Τα ευρήματα, που σύμφωνα με τα CDC «εντάσσονται στα ήδη σημαντικά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA σε πραγματικές συνθήκες», προέκυψαν από μια εν εξελίξει έρευνα σε σχεδόν 4.000 άτομα, ανάμεσά τους υγειονομικούς και άλλους εργαζομένους που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες λόγω της φύσης της εργασίας τους να εκτεθούν στον κορωνοϊό. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονται από τα μέσα Δεκεμβριόυ κάθε εβδομάδα σε διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, κι όταν κάποιοι βγαίνουν θετικοί, ένα εργαστήριο ελέγχει την ποσότητα του ιικού τους φορτίου. Οι μελετητές ελέγχουν ακόμη πότε έλαβαν τα εμβόλιά τους οι συμμετέχοντες και πως αισθάνονται.

Όπως προέκυψε από το σύνολο των διαγνωστικών τεστ, ο κίνδυνος για τους πλήρως εμβολιασμένους ήταν μειωμένος κατά 91%, ενώ για όσους είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά 81%, ενώ στα ποσοστά αυτά συνυπολογίζονται οι ασυμπτωματικοί, αλλά και όσοι εμφάνισαν συμπτώματα.

Οι ερευνητές των CDC εξέτασαν ακόμη πόσο σοβαρά ήταν τα συμπτώματα όσων μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό ενώ είχαν εμβολιαστεί κι όπως διαπίστωσαν, οι εμβολιασθέντες – πλήρως ή μερικώς – είχαν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν ελαφρότερα και για συντομότερο διάστημα σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. «Για παράδειγμα πλήρως ή μερικώς εμβολιασθέντες που μολύνθηκαν από την Covid-19 πέρασαν κατά μέσο όρος έξι μέρες λιγότερες άρρωστου και δύο 24ωρα λιγότερα στο κρεβάτι. Επίσης είχαν περίπου 60% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων, όπως ο πυρετός και τα ρίγη, σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν εμβολιαστεί», αναφέρει η μελέτη. Ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων στη μελέτη δεν ανέπτυξαν συμπτώματα.

Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν το ιικό φορτίο εκείνων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, διαπίστωσαν ότι οι πλήρως ή μερικώς εμβολιασθέντες είχαν 40% λιγότερο ανιχνεύσιμο ιό στις ρινικές κοιλότητές τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ