ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί -Παναγιωτακόπουλος (ΕΟΔΥ): Πιθανό να φτάσουμε το καλοκαίρι την ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι με την αύξηση των εμβολιασμών η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανοσίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού εκτυλίσσεται «νομίζω πολύ ικανοποιητικά. Έχουν γίνει πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις και γύρω στις 360 χιλιάδες άνθρωποι αν δεν απατώμαι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση, δηλαδή είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Νομίζω ότι ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός και συνεχίζεται, πάντα λαμβάνοντας υπόψη και τη διαθεσιμότητα του εμβολίου».


Ερωτηθείς για το πότε η Ελλάδα θα φτάσει την ανοσία της αγέλης ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε:

«Τα βιβλία της λοιμωξιολογίας και της ανοσολογίας λένε ότι για να υπάρχει η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, το τείχος, ο φραγμός, χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα 60-70% του πληθυσμού. Όταν επιτευχθεί αυτό θα μιλάμε για τον φραγμό της ανοσίας. Με τον ρυθμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι»

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επισήμανε ότι είναι πιθανό να ανοίξει εντός Μαρτίου η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS