Επίθεση Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Τέλειωσες, είναι οι τελευταίες σου μέρες - Πήρες την κατάρα των πονεμένων

Επίθεση Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Τέλειωσες, είναι οι τελευταίες σου μέρες - Πήρες την κατάρα των πονεμένων

Το πολύ κακό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ δείχνουν για άλλη μια φορά οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χθεσινή ομιλία του.

«Νετανιάχου, εσύ τέλειωσεις, φεύγεις. Αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Πήρες την κατάρα των πονεμένων» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι είναι τελειωμένος είπε: «Τώρα βλέπω πως ο Νετανιάχου πήρε μαζί του τους δυο υπουργούς του και χθες έκανε μια συνέντευξη Τύπου. Ενοχλήθηκε πολύ από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν. Όπως τον ενόχλησε πολύ και η σύνοδος στο Ριάντ. Τι είπα εγώ χθες όταν επέστρεφα με το αεροπλάνο; Έι, Νετανιάχου, αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Νετανιάχου, να ξέρεις κάτι! Έχεις τελειώσει και φεύγεις! Φεύγεις! Αν πάρεις την κατάρα των πονεμένων, αυτό σιγά σιγά κάπου θα βγει. Αυτό θα σου βγει σε κάποιο σημείο».

Ερντογάν προς ΕΕ: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. «Είναι αγωνιστές που προστατεύουν τα εδάφη τους, πολεμούν για την πατρίδα τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσο για τη Χαμάς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται ακριβώς όπως το Ισραήλ. Αλλά δεν σκεφτήκαμε σαν κι αυτούς και δεν σκεφτόμαστε, δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Γιατί βλέπω τη Χαμάς ως ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη. Δεν το βλέπω με τον ίδιο τρόπο. Τώρα υπάρχει μια Χαμάς που κέρδισε τις εκλογές εκεί είναι ένα πολιτικό κόμμα, θεωρείται ως τέτοιο. Τώρα θέλουν να μας φέρουν σε ένα σημείο να πούμε "η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση". Όχι, φίλε, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα εδάφη τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Η οπτική μεταξύ μας είναι τόσο διαφορετική» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αυτο-πρόσκληση Ερντογάν στις ΗΠΑ

«Υποδέχθηκα τον Μπλίνκεν, φαντάζομαι τώρα θα με καλέσει ο Μπάιντεν» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φαίνεται πως περιμένει το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου.

«Δεν θα ήταν ωραίο να του τηλεφωνήσω εγώ» είπε.

Αναλυτικά: «O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, ήταν πρόσφατα εδώ. Υποθέτω μετά από την επίσκεψη αυτή, θα μας υποδεχθεί ο Μπάιντεν. Δεν θα ήταν ωραίο να τηλεφωνήσω εγώ στον Μπάιντεν. Δεν είμαστε οι μόνοι που λέμε πως είμαστε η χώρα-κλειδί στη Μέση Ανατολἠ και στην Ανατολική Μεσόγειο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ