Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Ρε συ Αμερική... Τι δουλειά έχεις στην Παλαιστίνη και στέλνεις αεροπλανοφόρο;

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Ρε συ Αμερική... Τι δουλειά έχεις στην Παλαιστίνη και στέλνεις αεροπλανοφόρο;

Δριμεία κριτική στις ΗΠΑ για τη στάση της στις δραματικές εξελίξεις στο Ισραήλ άσκησε για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά σε ομιλία του χθες στο συνεδριακό κέντρο της προεδρίας.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, την ομιλία του Τούρκου προέδρου παρακολούθησαν χιλιάδες νέοι που είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα, όπως «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας και θα παραμείνει δική μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για επίθεση «εναντίον των αδελφών μας στη Γάζα», αναφέροντας ότι πρόκειται για σφαγή και ότι στριμώχνουν τους Παλαιστίνιους σε μια λωρίδα, κατηγορώντας ευθέως την Αμερική: «Τώρα λένε πως οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο. Θα έρθει και δεύτερο αεροπλανοφόρο. Κύριοι των ΗΠΑ. Ρε συ, μα πού είναι η Αμερική και πού βρίσκεται η Μεσόγειος, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη; Τι δουλειά έχεις εσύ εκεί;», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε παρέμβασή του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Τόνισε δε πως «οι επιθέσεις εναντίον των αδελφών μου στη Γάζα έφτασαν στο σημείο του μακελειού και δεν έχουν καμία δικαιολογία. Το να κόβεις την παροχή νερού, ηλεκτρικού και φαγητού για τους 2 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας που ζουν σε μια έκταση 360 τετρ. χιλιομέτρων δεν είναι αρμόζει ούτε στην ανθρωπιά ούτε έχει σχέση με συνείδηση, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τους νόμους του πολέμου».

Οργή Ερντογάν για την κατάρριψη του drone

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την οργή του προς τις ΗΠΑ για την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία, ενώ συμμετείχε στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τονίζοντας πως «έχασαν τη λογική τους, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ; Πώς καταρρίπτεις το αεροσκάφος μας; Υπάρχει μια τέτοια λογική, έφτασαν σε τέτοιο σημείο να χάσουν τη λογική τους. Εμείς δεν είμαστε μαζί σου στο ΝΑΤΟ; Eσύ πώς καταρρίπτεις το μη επανδρωμένο οπλισμένο αεροσκάφος της Τουρκίας που καταπολεμούσε την τρομοκρατία; Λέει, δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα. Μα πώς το λες αυτό; Μα πώς το λες αυτό;».

Απευθυνόμενος στους νέους, είπε ότι ο «καθένας από σας είναι μια ολόκληρη Τουρκία», ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «εδώ ο στρατός, εδώ και ο αντιστράτηγος».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος αναλυτής της εφημερίδας Sozcu Ντενίζ Ζεϊρέκ ανέφερε σε εκπομπή ότι «η ηγεσία της Χαμάς κρέμεται από τα χείλη του Χακάν Φιντάν. Αυτός μπορεί να τους πείσει».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο Χακάν Φιντάν θα ταξιδέψει σήμερα στην Αίγυπτο.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, που εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τον Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος ανέφερε ότι εξυπηρετεί τις ΗΠΑ και ότι είναι Εβραίος. «Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, μας οδηγεί στον Μεσαίωνα», είπε.

«H Toυρκία μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις της με Αίγυπτο, Σ. Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μπορεί να πείσει τη Χαμάς. Σήμερα όλη η ηγεσία της Χαμάς κρέμεται από τα χείλη του Χακάν Φιντάν».

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Υeni Safak», που έγραφε πως «ο τουρκικός στρατός έτοιμος για τη Γάζα», πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ανέφεραν ότι «είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Γάζα τη βοήθεια που θα αποφασίσει ο πρόεδρος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ