Κρήτη: Χαμόγελα για τον Νίκο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι για μια προσπέραση - Ο 29χρονος έχει αποσωληνωθεί

Κρήτη: Χαμόγελα για τον Νίκο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι για μια προσπέραση - Ο 29χρονος έχει αποσωληνωθεί

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα που έρχονται από το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 29χρονου Νίκου Φανουράκη, ο οποίος εδώ και πολλές ημέρες νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του από πυροβολισμό στο κεφάλι «για μια προσπέραση».


Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ο 29χρονος έχει αποσωληνωθεί και πολλές στιγμές δείχνει να έχει επαφή με το περιβάλλον. Σύμφωνα, δε, με το διευθυντή της ΜΕΘ στο «Βενιζέλειο» Ανέστη Κιούλπαλη, ο 29χρονος θα βγει από τη ΜΕΘ και θα μεταφερθεί για νοσηλεία στη Νευροχειρουργική Κλινική. Όπως εξήγησε ο κ. Κιούλπαλης, ο Νίκος από το πρωί της Τετάρτης έχει αποσωληνωθεί και έχει ανακτήσει κάποιο επίπεδο συνείδησης, κάτι που κάνει τους γιατρούς αισιόδοξους ότι θα τα καταφέρει.

Πλέον, οι γιατροί της Νευροχειρουργικής Κλινικής είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, καθώς η σφαίρα που δέχτηκε παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλό του. Πολλοί είναι αυτοί που στο άκουσμα της ελπιδοφόρας είδησης είπαν πως οι προσευχές εισακούστηκαν και η Παναγία έβαλε το χέρι της.

«Το παλεύει»

«Προσπαθεί το παιδί μας, το παλεύει» λένε στο cretalive.gr οι γονείς του μαχητή Νίκου, οι οποίοι βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη εδώ και δύο εβδομάδες. Όπως αναφέρουν οι γονείς του, από το νευροχειρουργό γιατρό μέχρι το νοσηλευτικό προσωπικό και το επικουρικό προσωπικό στο «Βενιζέλειο», όλοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλάι τους, προσπαθώντας να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας: «Όχι μόνο σε ιατρικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι σημαντική και η ψυχολογική υποστήριξη που προσπαθούν να μας δώσουν».

Όπως λένε χαρακτηριστικά, το παιδί τους βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να παλεύει για τη ζωή του «χωρίς να έχει κάνει τίποτα». «Έζησε πολλά χρόνια στο χάος της Αθήνας, δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά και ήρθε στη γενέτειρά του για να πάθει αυτό που έπαθε λίγα μέτρα από το σπίτι του, στην πόρτα του σπιτιού του» επισημαίνουν.

Αναζητείται ο δράστης

Την ίδια ώρα η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον 22χρονο φερόμενο δράστη του πυροβολισμού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το περιστατικό που είχε σημειωθεί στις αρχές Αυγούστου στην επαρχιακή οδό Μοιρών - Τυμπακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προκύπτει ότι λίγα λεπτά πριν από το αιματηρό επεισόδιο είχε προηγηθεί λογομαχία μεταξύ του θύματος και του φερόμενου δράστη με αφορμή μια προσπέραση.

Λίγο μετά, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί σκηνικό καταδίωξης και αναστροφή από το αυτοκίνητο που οδηγούσε το θύμα, αλλά και ο εν κινήσει πυροβολισμός εναντίον του από τον 22χρονο που οδηγούσε αυτοκίνητο φίλου του.

Αστυνομικές πηγές ισχυρίζονταν ότι ο 22χρονος φερόμενος δράστης διασκέδαζε μαζί με έναν 21χρονο φίλο του μέχρι τις πρωινές ώρες της μοιραίας Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι. Οι δυο τους πήγαν με το αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, ενώ φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την επιστροφή από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, που μετέφερε το φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του, όπου και τον άφησε για να συνέλθει.

Το υλικό δείχνει αρχικά τα δύο ΙΧ να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποίησαν προσωρινά τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να διαπληκτίστηκαν. Στη συνέχεια ο 22χρονος έκανε αναστροφή και κινήθηκε προς Τυμπάκι, με τον 29χρονο να τον ακολουθεί με το όχημά του, να τον προσπερνά και να κάνει αναστροφή λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι δυο τους κινήθηκαν στη συνέχεια προς αντίθετες κατευθύνσεις με μικρή ταχύτητα και, όταν βρέθηκαν στο ίδιο ύψος, ο 29χρονος δέχτηκε πυροβολισμό από το άλλο ΙΧ, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να έστριψε το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ