Κοροναϊός: Χάθηκε ο έλεγχος της διασποράς στην Αττική- Εστία υπερμετάδωσης του ιού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις

Κοροναϊός: Χάθηκε ο έλεγχος της διασποράς στην Αττική- Εστία υπερμετάδωσης του ιού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις

Χάθηκε ο έλεγχος όπως όλα δείχνουν στην Αττική με τον δείκτη μετάδοσης του ιού να φτάνει και να ξεπερνάει τη μονάδα (1), όπως τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής σχολής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παράλληλα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι εστίες μετάδοσης του ιού είναι κυρίως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες εργαζόμενοι και εργοδότες δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Η έκρηξη αυτή των νέων κρουσμάτων κοροναϊού, όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, συμπίπτει με την επάνοδο μεγάλου ποσοστού ατόμων που επέστρεψαν από τις άδειες του καλοκαιριού. Σημείωσε δε, πως με την επάνοδο όλων στις δουλειές τους, η πληθυσμιακή πυκνότητα αυξάνει στα αστικά κέντρα. Δεν είναι τυχαίο πως 29,7% των κρουσμάτων κοροναϊού καταγράφονται σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η αυξητική αυτή τάση έχει επίκεντρο την Αττική με σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων κοροναϊού από την τελευταία εβδομάδα, πρόσθεσε ο καθηγητής. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως μεγάλος αριθμός κρουσμάτων παρουσιάζεται στο Κέντρο της Αθήνας, αν και παρατηρείται σημαντική διασπορά σε άλλες περιοχές της Αττικής. Αυτός είναι και ο λόγος που ανακοινώθηκαν νέα αυστηρότερα μέτρα από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας λίγο αργότερα σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κύριος Μαγιορκίνης είπε πως ο δείκτης μετάδοσης του ιού εξαρτάται από τις μετρήσεις που βλέπουμε 10 ημέρες νωρίτερα.

Φαίνεται λοιπόν πως ο δείκτης μετάδοσης του κοροναϊού κινείται γύρω από το 1 σε όλη την Επικράτεια, παρότι πριν δέκα μέρες είχε και καθοδικές τάσεις. «Η εκτίμηση για την Αττική είναι ότι κινείται πάνω από το 1, παρόλα αυτά θα το γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες» σημείωσε ο καθηγητής που διευκρίνισε πως η μέτρηση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS