Ξέφυγε η διασπορά του ιού: Συναγερμός από τα 508 νέα κρούσματα-Προειδοποιήσεις Χαρδαλιά για Κοζάνη-Καμπανάκι για τα Γιάννενα

Ξέφυγε η διασπορά του ιού: Συναγερμός από τα 508 νέα κρούσματα-Προειδοποιήσεις Χαρδαλιά για Κοζάνη-Καμπανάκι για τα Γιάννενα

Εκτοξεύτηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, με την ανησυχία να εντείνεται, όπως τόνισαν τόσο ο Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ που ανακοινώθηκε σήμερα με 508 νέα κρούσματα στη χώρα.

Οι συστάσεις ωστόσο για τήρηση των μέτρων παραμένουν αυστηρές για όλη την χώρα, καθώς η διασπορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

Εκτός από την Αττική και την Κοζάνη, ανησυχία προκαλεί επίσης η ανοδική τάση που παρατηρείται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, όπου, όπως προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις, τα κρούσματα, στην πλειονότητα τους, έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Μαγιορκίνης: «Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιτείνουν την μετάδοση του ιού»

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε κυρίως ότι αυξήθηκε και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους από τον κοροναϊό, στρεσάροντας το σύστημα Υγείας.

«Η επιδημία βρίσκεται σε ανοδική τάση, ενώ η χαμηλή θερμοκρασία θα επιτείνει την μετάδοσή της» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, συστήνοντας σε όλους να ιδιαίτερα πια προσεκτική, ενώ δεν απέκλεισε να χρειαστούν και επιπλέον μέτρα.

Αναφορικά με την χώρα μας ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική με 227 κρούσματα.

Έκανε λόγο ωστόσο για ήπιες αυξητικές τάσεις της πανδημίας, ενώ υποστήριξε πως η τάση σταθεροποίησης που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αττική είναι ευαίσθητη και «μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη». Είπε επίσης πως με την αλλαγή του καιρού «η ζυγαριά μπορεί να γύρει προς την επιδημιολογική αύξηση».

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανούντων πλέον ανέρχεται σε επτά κάθε ημέρα, συνέχισε ο λοιμωξιολόγος και εκτίμησε πως η επιδημία έχει κέντρο βάρους της Αττικής. Επίσης καταγράφεται αύξηση και στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι κρίσιμη-Προειδοποιήσεις για Κοζάνη – Καμπανάκι και για τα Γιάννενα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όλη τη χώρα, καθώς τα 508 κρούσματα όπως σημείωσε δείχνουν ότι η διασπορά είναι μεγάλη και σε όλη τη χώρα και η μάχη για να αποφύγουμε τα χειρότερα πρέπει να δοθεί τώρα.

Υποστήριξε πως «παρατηρείται έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά με μεγάλη πίεση. Η Ελλάδα δείχνει μια σταθερότητα, αλλά αυτή είναι η σταθερότητα είναι εξαιρετικά εύθραυστη».

Αναφερόμενος στους λόγους που επιβλήθηκε lockdown στην Κοζάνη, τόνισε ότι η μεγάλη διασπορά και κυρίως στις νεαρές ηλικίες σε συνδυασμό και το σύστημα υγείας που πιέζεται οδήγησαν στην αναβάθμιση στο επίπεδο 4 για να προστατευτούν οι πολίτες. Υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν από δω και στο εξής στην Περιφερειακή Ενότητα. Σημειώνεται πως από το πρωί η Κοζάνη βρίσκεται στο επίπεδο 4 [κόκκινο] του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Εξήγησε πως στην Κοζάνη δεν σταμάτησε η λειτουργία των σχολείων γιατί δεν έχουν καταγραφεί συρροές κρουσμάτων, άρα «δεν δικαιολογείται η εκ περιτροπής λειτουργία».

Ο υφυπουργός έστειλε επίσης το μήνυμα πως και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι «εξαιρετικά κρίσιμη» και δήλωσε πως θα μεταβεί αύριο στην Κοζάνη κι εκεί για να πραγματοποιήσει συσκέψεις. «Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι κάτοικοι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση της πανδημίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας».

Γιατί δεν μπαίνει σε lockdown η Αττική

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν ενεργοποιούνται αντίστοιχα μέτρα με αυτά της Κοζάνης στην Αττική όπου καταγράφηκαν σήμερα 227 κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε πως το λεκανοπέδιο υπολείπεται του ορίου που έθεσε η ΕΕ για την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων. «Έχουμε συγκεκριμένο αλγόριθμο, συζητάμε κάθε εβδομάδα, χρειάζεται απόλυτη εγρήγορση και πρέπει να όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα». Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο πως ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι πρέπει, υπογραμμίζοντας πως «οτιδήποτε άλλο πέραν από την απόλυτη εγρήγορση από όλους είναι στα όρια της εγκληματικότητας».

Ξέφυγε η διασπορά – 508 νέα κρούσματα στη χώρα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την θλιβερή εξέλιξη για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, η οποία καταγράφει 508 νέα κρούσματα, παρά τα μέτρα προστασίας σε πολλές περιοχές, όπως η Αττική.

Σημειώνεται επίσης ότι 81 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας από το κοροναϊό είναι συνολικά 490 καθώς και σήμερα 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS