Κοροναϊός-Χαρδαλιάς για νέα μέτρα στην Αττική: Τηλεργασία, τέλος οι συναυλίες και περιορισμός συναθροίσεων

Κοροναϊός-Χαρδαλιάς για νέα μέτρα στην Αττική: Τηλεργασία, τέλος οι συναυλίες και περιορισμός συναθροίσεων

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα αυτά κρίθηκε ότι πρέπει να αποφασιστούν καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος με την Αττική να μετράει τα περισσότερα σε όλη την Ελλάδα.

 Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική

Τα επιπλέον έκτακτα μέτρα στην Αττική για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Τα έκτακτα μέτρα είναι: 

  • ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
  • αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
  • 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 

 

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 στην Αττική. 966 εξ αυτών είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες γειτονιές.

 Νωρίτερα σήμερα, την λήψη νέων μέτρων για την Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτά θα αφορούν κυρίως στις δημόσιες συναθροίσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Συστάσεις σε ηλικιωμένους για περιορισμό των μετακινήσεων

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης προχώρησε σε συστάσεις σε άτομα ηλικιών άνω των 60 ετών, που αποτελούν ομάδες υψηλού κινδύνου. Συστήνεται λοιπόν η αποφυγή κατά το δυνατόν των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανέλαβε πως η χρήση μάσκας αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα.

Σχετικά με τα κέντρα υποδοχής της Λέσβου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον ΠΟΥ στο Καρά Τεπέ. Όπως είπε, πραγματοποιήθηκαν μαζικά τεστ κορωνοϊού, ενώ δημιουργήθηκαν χώροι υγειονομικής περίθαλψης στο προσωρινό ΚΥΠ. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 187 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, σε σύνολο 6.500 τεστ.

Τέλος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Moderna, το οποίο και ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για τη μελέτη της φάσης 3. Όπως είπε, αν όλα πάνε καλά, τον Δεκέμβριο η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε διαδικασία αδειοδότησης για το εμβόλιο. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ