Αγρότες: Κινητοποιήσεων συνέχεια από Λακωνία έως Σέρρες – Ένταση στην Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου
Φωτογραφία: tempo24

Αγρότες: Κινητοποιήσεων συνέχεια από Λακωνία έως Σέρρες – Ένταση στην Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες εν αναμονή της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου ήταν συμβολικός και διήρκησε για λίγα λεπτά. Παράλληλα, οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Μπλόκο Δαφνίου Λακωνίας: Ολιγόωρος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου

Συνεχίζουν τις υπαίθριες κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των συλλόγων της Λακωνίας. Το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, στον κόμβο του Δαφνίου Λακωνίας, προχώρησαν σε ολιγόωρο, συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Ο αποκλεισμός έγινε με τα τρακτέρ και με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Γνωστοποίησαν εκ νέου, τα αιτήματά τους και κάλεσαν τους αρμόδιους να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, το μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, θα έχει επαφή με φορείς, σωματεία και συλλόγους της Λακωνίας. Το πρωί της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου 2024, σχεδιάζεται μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης.

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Λακωνίας, στηρίζει η Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου.

Νέα μπλόκα σε Δερβένι και Μουδανιά

Σήμερα αγρότες από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι το Δερβένι και τα Νέα Μουδανιά.

Στις 14:00 οι αγρότες Αγρινίου σε συνεργασία με αγρότες Αχαΐας άνοιξαν τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Σύμφωνα με το Tempo24.News, από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αφού η γέφυρα έκλεισε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των τρακτέρ της περιοχής και να έχει μπλοκάρει ο δρόμος.

Οι αγρότες κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας που δεν επέτρεπαν να φτάσουν στο σημείο, συμβολικά, τρακτέρ από την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολούθησε συγκέντρωση και στην πλευρά του Αντιρρίου για να επιτραπεί η διέλευση τους. Λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη Γέφυρα.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης και ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας.

Μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους βρίσκονται οι Μελισσοκόμοι, αλλά και σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών.

Ορίστηκε η 15μελής επιτροπή αγροτών που θα συναντηθεί με Μητσοτάκη – «Αν δεν δώσει λύσεις θα συνεχίσουμε»

Κατά τη σύσκεψή τους χθες στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε πως μια 15μελης επιτροπή που θα αποτελείται από 6 αγρότες από την Μακεδονία, 6 από τη Θεσσαλία, 1 από την Στερεά Ελλάδα και 1 από την Πελοπόννησο θα βρεθεί ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ήδη με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό έχουν κάνει γνωστά τα αιτήματά τους όπως αυτά αποφασίστηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη της Τρίτης, στη Νίκαια.

«Κλείδωσε» η προκαταβολή του ΕΦΚ νωρίτερα

Η κυβέρνηση έχει «κλειδώσει» από την πλευρά της να δοθεί νωρίτερα στους αγρότες η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο ο οποίος καταργείται και για το 2024 και αφορά περίπου 300.000 αγρότες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μέριμνα εξετάζει η κυβέρνηση για τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά μέτρα που αφορούν την ενέργεια και συγκεκριμένα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει συναντίληψη σε δύο κομβικά αγροτικά ζητήματα. Το ένα αφορά την κοινή αγροτική πολιτική, την διαπραγμάτευση και τι μπορεί να κερδίσει η χώρα ειδικά στο θέμα της αγρανάπαυσης και το άλλο αφορά το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, ειδικά για το γάλα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση το βάζει συχνά στο τραπέζι αναφερόμενη συχνά στους ελέγχους που έχουν εντατικοποιηθεί ειδικά από τις αρχές του χρόνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ