Θεσσαλία - Μπλόκο αγροτών: Κλείνουν τον κόμβο Καρδίτσας - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Θεσσαλία - Μπλόκο αγροτών: Κλείνουν τον κόμβο Καρδίτσας - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Μπλόκο στον κυκλικό κόμβο της Καρδίτσας επί του αυτοκινητόδρομου Ε65 αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.
Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν από όλη τη Θεσσαλία και τη Βοιωτία σύλλογοι αγροτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Οξυμένα προβλήματα

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που τους αναγκάζουν να βγουν ξανά στους δρόμους.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας και αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.

«Είναι η εθνική οδός Καρδίτσας – Λάρισας και η παλιά εθνική Καρδίτσας – Αθηνών, εκεί έχουμε αποφασίσει να βγούμε, με τη συμπαράσταση και των συναδέλφων από τα Τρίκαλα και αύριο θα έχουμε και από τη Λάρισα στήριξη. Δεν ξεκινούν οι κινητοποιήσεις, συνεχίζουν απλά έφτασε ο «κόμπος στο χτένι». Το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό, σε πολλά προϊόντα η τιμή δε καλύπτει το κόστος παραγωγής», είπε αρχικά.

«Περιμένουμε όλοι ένα νέο κύμα ακρίβειας, το πετρέλαιο έχει ακριβύνει. Διεκδικούμε επιδότηση στο πετρέλαιο και φθηνότερο ρεύμα. Τα λιπάσματα επίσης είναι ένα πρόβλημα, αγοράζαμε ένα τσουβάλι 20 ευρώ, πλέον το αγοράζουμε 40-50 ευρώ. Είμαστε λιγότεροι φέτος, γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται μας διώχνουν από το επάγγελμα», συμπλήρωσε ο κ. Τζέλλας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS